lostyazilim
tr.link

Yabancı Ülkede Üniversite Okumak

16 Mesajlar 2.471 Okunma
lstbozum
tr.link

editorum editorum Oyunu Bul Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar malum bu aralar yabancı ülkede Üniversiteyi okumaya takmış durumdayım. Bu platformda da tecrübeli, bilgili arkadaşların olduğunu düşündüğümden dolayı yazmak istedim. İlk olarak yazılım mühendisliğinin malum ülkede çok bir öneme sahip olmamakla birlikte az buçuk gelişmekte olduğuda belli fakat diğer yabancı ülkelerle karşılaştırıldığında büyük bir fark oluşuyor. Benim de merak ettiğim şudur ki: Amerika ya da İngiltere gibi Ülkelere gitmede TOEFL'ın önemi nedir? (sınavdan istenen kadar puan alındığında da diğer şartlar tuttuğunda gidilebilir.) O iki ülkede yıllık ne kadar gereklidir? Gibi sorular aklımda dönüp duruyor. Elbette bunu internetten bulabilirdim fakat amacım tamamiyle kendi tecrübelerini yalamış kişilerden cevap almaktır. Teşekkür ediyorum bu konuda her bilgi benim yararımadır. Aydınlatılmayı bekliyorum :)

wmaraci
reklam

Sungmert Sungmert carpe diem ne diyem Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 506 / 407
  • Ticaret 39, (%100)
Merhaba,
Bu konuda emin ol her şey para. Ya da iyi araştırıp, belli üniversitelerin yarışmalarından indirim bursu almak. TOEFL da olur IELTS de. Bu seni direk okula yerleştirerek yüksek maliyetten kurtarır.

Ama dersen ki "abi naptın? İngilizcem hiç yok 2 senemi alır!", hemen hemen her okulun dil okulu oluyor. 6 leveli bitirdiğin takdirde direk okula kabul alabiliyorsun. Amerika'da durum biraz ticarethane mantığında. Ben okuduğum dönemlerde bunu anladım. Kalacak yerdir, kitabıdır, okul taksididir, aylık bir 1000 $ cebinde olmalı, o da kuru ekmek yer, gerekirse aç kalırım modunda olursan. He tabi bunu taksitlendiren bir okul için söylüyorum...

Para para para...
İmkansız mı hayır.

Başarılar.
editorum

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)

Sungmert adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Bu konuda emin ol her şey para. Ya da iyi araştırıp, belli üniversitelerin yarışmalarından indirim bursu almak. TOEFL da olur IELTS de. Bu seni direk okula yerleştirerek yüksek maliyetten kurtarır.

Ama dersen ki "abi naptın? İngilizcem hiç yok 2 senemi alır!", hemen hemen her okulun dil okulu oluyor. 6 leveli bitirdiğin takdirde direk okula kabul alabiliyorsun. Amerika'da durum biraz ticarethane mantığında. Ben okuduğum dönemlerde bunu anladım. Kalacak yerdir, kitabıdır, okul taksididir, aylık bir 1000 $ cebinde olmalı, o da kuru ekmek yer, gerekirse aç kalırım modunda olursan. He tabi bunu taksitlendiren bir okul için söylüyorum...

Para para para...
İmkansız mı hayır.

Başarılar.

Anladım hocam. Para çok önemli olduğu kesin, evet :)
Sungmert

kişi bu mesajı beğendi.

Sungmert Sungmert carpe diem ne diyem Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 506 / 407
  • Ticaret 39, (%100)
Up.
Var mı kardeşimize başka bilgi verecek? :)
editorum

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)

Sungmert adlı üyeden alıntı

Up.
Var mı kardeşimize başka bilgi verecek? :)

aynen hocam uplayalım. :)

KartPazar KartPazar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ön Ödemeli Kart Satışı
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)

editörüm adlı üyeden alıntı

aynen hocam uplayalım. :)

Neyi upluyorsun kardeşim? Önce düzgünce bir konu aç ki insanlar cevap versin. IELTS 'in önemi nedir demişsin? Bu soruyu laf olsun diye değil de gerçekten samimiyetle soruyorsan bence yurt dışında okuma sevdasından vazgeçmelisin. Bu sınavlar senin ingilizce bildiğini kanıtlaman içindir. Üniversiteye girmek ile bir alakası yoktur. Her ülkenin ve okulun kendine özel giriş sınavları vardır. Gideceğin okulun sitesinden bu sınavlara bakabilirsin.

Bu arada bir hatırlatma; 2017-2018 dönemi için sınavlar çoktan yapıldı, başarılı olanlar yerleşti.

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)

BetAjans adlı üyeden alıntı

Neyi upluyorsun kardeşim? Önce düzgünce bir konu aç ki insanlar cevap versin. IELTS 'in önemi nedir demişsin? Bu soruyu laf olsun diye değil de gerçekten samimiyetle soruyorsan bence yurt dışında okuma sevdasından vazgeçmelisin. Bu sınavlar senin ingilizce bildiğini kanıtlaman içindir. Üniversiteye girmek ile bir alakası yoktur. Her ülkenin ve okulun kendine özel giriş sınavları vardır. Gideceğin okulun sitesinden bu sınavlara bakabilirsin.

Bu arada bir hatırlatma; 2017-2018 dönemi için sınavlar çoktan yapıldı, başarılı olanlar yerleşti.

kardeşim ben laf olsun diye konu açacak değilim elbet. Söylediklerimde samimiyim ve bir yerde okuduğuma dayanaraktan o soruyu sordum. Haberi okuduğum yerde ıelts sınavından yeterince puan alamazsan bile 2 yıl dil eğitim görmek zorunlu olaraktan okuma fırsatı sunuluyormuş. Bu yüzden önemini sormuştum.Yine de teşekkürler...

KartPazar KartPazar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ön Ödemeli Kart Satışı
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)

editörüm adlı üyeden alıntı

Haberi okuduğum yerde ıelts sınavından yeterince puan alamasan bile 2 yıl eğitim görmek zorunlu olaraktan okuma fırsatı sunuluyormuş. Bu yüzden önemini sormuştum.Yine de teşekkürler...

Anlamadım ama İngilizce bilmiyorsan yani IELTS'ten yeterli puan alamıyorsan böyle bir maceraya kalkman sadece ailenin parasını çöpe atmanla sonuçlanır. Full F çeker, 1 sene sonra evine geri dönersin. Böyle bir niyetin varsa önce adam akıllı İngilizce öğrenmen gerekiyor.

damla1 damla1 Profesyonel Makale Yazımı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / K
  • Meslek Hukukçu
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** İ**
  • Mesajlar 442
  • Beğeniler 398 / 114
  • Ticaret 201, (%100)
Hiç dil bilmeden de yurtdışında okuyabilirsiniz, yapan arkadaşlarım var. Kore'ye giden de mevcut, Polonya'ya giden de. Yukarıda Sungmert 'in de yazdığı gibi her halükarda para çok önemli. Belirttiğim okullarda 1 sene hazırlık ile yalnızca İngilizce değil, farklı dillerde de belirli seviyede yetkinliğe sahip olmak mümkün.

Fakat benim düşüncem, hem emek hem de para harcadığınız bir konuda özellikle de bu konu eğitim gibi önemli bir konuysa, imkanlarınızın elverdiği ölçüde en iyisini yapabilmek. Bu nedenle İngiltere için IELTS, Amerika için de TOEFL derecesi iyi okullara kabul almanızda büyük önem arz ediyor. Yine de sadece dil tek etken değil. İyi bir okuldan kabul alabilmek için lise diploma notu, dil ve niyet mektubu hatta birtakım okullarda farklı kriteler oranlanarak nihai puan ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak bana göre iyi okullardan kabul alabilmek için TOEFL ya da IELTS büyük öneme sahip. Umarım her şey istediğiniz gibi olur :)
Sungmert editorum

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)

BetAjans adlı üyeden alıntı

Anlamadım ama İngilizce bilmiyorsan yani IELTS'ten yeterli puan alamıyorsan böyle bir maceraya kalkman sadece ailenin parasını çöpe atmanla sonuçlanır. Full F çeker, 1 sene sonra evine geri dönersin. Böyle bir niyetin varsa önce adam akıllı İngilizce öğrenmen gerekiyor.

Farkettiyseniz İngilizcemin iyi ya da kötü olmasından söz etmedim. İngilizce düzeyimin bir yere kadar yeterli (iyi) olduğunu düşünüyorum. Fakat amacım ben her ihtimali saptayaraktan bu yola girmektir, en küçük ayrıntısına kadar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al