Sevgili wmaraci dostlarim, mimarım işimi de seviyorum ama yaptigim cizimlerden pek cok meslektasim kadar kazanamiyorum..Yani eziyeti getirisinden fazla..Tamam bi itibar sayginlik ve pek cok sektore gore daha rahat bi calisma ortamina sahibim ama para olmayinca pek bi anlami olmuyor.
Bu kisa bilgiden sonra hayalime geleyim..Yaklasik 7 8 yildir blog yaziyorum ve internette kendimce ufakta olsa ayak izim var.Yani az cok anliyorum.

Fikrim şu;
Bu zamana kadar bos vakitlerimde ya da hobi olarak yaptigim blog olayini farkli bi boyuta tasiyarak bi meslek seklinde ana isim olarak yapmak siz ce nasil bi fikir?
Mimarlık , tasarim ve sanat haberleri, etkinlikler, yarismalar ve forum..
Ama bunlar icin heralde su sartlar gerekiyor.
1.) Yabanci sitelerden Turkce icerik yaratacak , yabanci dili super olan bi editor.
2.) 3 kisi forum / haber / makale / etkinlik / yarisma editorlugu ve moderatorlugu
3.) 1 Grafiker
4.) 1 Yazilim uzmani
5.) 1 Reklam , sosyal medya ve PR sorumlusu
6.) Sirket kurulumu (?)
7.) Hic bir yerde olmayan mimarlarin ve benzer meslek gruplarindan kimselerin ilgisini cekecek urunlerin satisinin yapildigi shop kismi icin 2 yetkili satis / pazarlama / tanitim / kargolama / paketleme / operasyon
8.) Youtube vs. Kanali icin video editoru, orjinal haber seklinde videolar yaratilacak, roportajlar olacak vs.. (bunlari kendi satin alacagimiz kamera vs. İle saglayacagiz masraflara bunu da ekleyin)
9.)Ve kendim :)

Atladigim , yanlis oldugunu dusundugunuz bi olay var mi? Turkiyenin designboom, archdaily, archilovers tarzi bi sitesi henuz yok..

Gelir modeli olarak tanitim yazilari, bannerler , sponsorluklar , shop ,adsense ve diger reklam networkleri ile ucretli olarak duzenlenebilecek etkinlikler

Ayrica boyle bi girisimin aylik gideri sizce ne olur?Ve ilk yatirim maliyeti ne olur?Yatirim kendini ne kadar surede amorti eder?