Konuyu saçma sapan yerlere taşımakta üstünüze yok. Adamın polise, askere, öğretmene laf ettiği yok. "O zaman başın sıkışınca polisi aramazsın"mış. Adamın başka alternatifi var da adam mı polisi arıyor? Yalan değil söylediği. Elbette doğuda görevlerde canını ortaya koyan yiğit polislerimiz var. Ama gelin bir de istiklal caddesinde her gün boy gösteren, kızları gördü mü elini kemerine atıp kasıla kasıla yürüyen ve konunun ilk mesajındaki gibi ona buna ahkam kesen polislere ne diyeceğiz? Hele hele ülkede sözde açılım ayağına yıllarca kendisine molotof atana, taş atana bir şey yapmayıp kendi vatanının öz evladını kör eden, sakat bırakan polislere ne diyeceğiz?

Avukatlara gelince. Bu da bir gerçek. Girin hukuk okuyan insanların profillerine bakın. Utanmasa adına da "hukuk" etiketi koyacak sanki iki gözümün çiçeği mezun olunca adaleti sağlayacak.

Öğretmenlere de gelelim. Evet onca bilgili ve haksızlık yaşayan can ciğer öğretmenlerimiz var fakat % 80'inin kendi branşlarındaki yeterlilik sınavını geçemediğini de biliyoruz. Bırakın bu laf salatasını efendiler.

Sanki ülkede her şey yolundaymış gibi ona laf etme, buna bir şey deme. Ülkede alfabeden türememiş terör örgütü kalmamış polisime, askerime laf etme! Ülkede eğitim yerlerde, Dünya sonuncusuyuz öğretmenime laf etme! Ülkede adalet yerlerde sürünüyor, kadınlarımızı tekmeleyen, dövenler serbest kalıyor avukatlarımıza laf etme! Bırakın bu laf kalabalığını da oturalım, şapkalarımızı koyalım masaya ve suçu biraz da kendimizde arayalım.

BakalimBilelim e ahkam kesmeden önce anlamaya çalışın.