Lions adlı üyeden alıntı

Konuyu saçma sapan yerlere taşımakta üstünüze yok. Adamın polise, askere, öğretmene laf ettiği yok. "O zaman başın sıkışınca polisi aramazsın"mış. Adamın başka alternatifi var da adam mı polisi arıyor? Yalan değil söylediği. Elbette doğuda görevlerde canını ortaya koyan yiğit polislerimiz var. Ama gelin bir de istiklal caddesinde her gün boy gösteren, kızları gördü mü elini kemerine atıp kasıla kasıla yürüyen ve konunun ilk mesajındaki gibi ona buna ahkam kesen polislere ne diyeceğiz? Hele hele ülkede sözde açılım ayağına yıllarca kendisine molotof atana, taş atana bir şey yapmayıp kendi vatanının öz evladını kör eden, sakat bırakan polislere ne diyeceğiz?

Avukatlara gelince. Bu da bir gerçek. Girin hukuk okuyan insanların profillerine bakın. Utanmasa adına da "hukuk" etiketi koyacak sanki iki gözümün çiçeği mezun olunca adaleti sağlayacak.

Öğretmenlere de gelelim. Evet onca bilgili ve haksızlık yaşayan can ciğer öğretmenlerimiz var fakat % 80'inin kendi branşlarındaki yeterlilik sınavını geçemediğini de biliyoruz. Bırakın bu laf salatasını efendiler.

Sanki ülkede her şey yolundaymış gibi ona laf etme, buna bir şey deme. Ülkede alfabeden türememiş terör örgütü kalmamış polisime, askerime laf etme! Ülkede eğitim yerlerde, Dünya sonuncusuyuz öğretmenime laf etme! Ülkede adalet yerlerde sürünüyor, kadınlarımızı tekmeleyen, dövenler serbest kalıyor avukatlarımıza laf etme! Bırakın bu laf kalabalığını da oturalım, şapkalarımızı koyalım masaya ve suçu biraz da kendimizde arayalım.

BakalimBilelim e ahkam kesmeden önce anlamaya çalışın.


Öncelikle bu savunma durumu arkadaşın "Not: İstisnalar vardır elbette" yazdığı kadar traji komik bir durum.

Öyle bir yazmışsın ki molotof, taş atana polis sanki bilerek müdahale etmiyor havasındasın, benim çevremde birçok polis abim asker abilerim var daha hiç vatanın öz evladına zarar veren görmedim belkide 1 elin parmaklarını bile geçmez dediğin şey, zarar verdikleri genellikle twitterda tt oluyor terör sempatizanları suçsuz gibi pazarlıyor tabi halkımızda müsait sonra bir bakıyoruz dağdan leşleri geliyor ? İşin garibi leşleri geldiği halde burada "vatanın öz evladı" sözüm meclisten dışarı "şehit" nitelendirmesi yapılıyor ilginç..

Madem avukata hakime savcıya karnın bu kadar ağrıyor olsaydın kardeşim hukukçu sağlasaydın adaleti? Profillerinde Hukuk Fakültesi yazması epey karnını ağrıtıyormuş izlenimi veriyosun.

Eleştirmeye kalkarsak hiçbir çaba göstermeyip sadece laf kalabalığı yapıp millete öğütler veren insanlar görüyorum karşımda, işte mesele tamda bu biz daha kendimize çeki düzen vermeden polisin kemerine, avukatın profiline takılıyoruz bence çok komik bir durum.Başından beri kaybettiğimiz kısımda bu toplumu ayrıştırarak aslında bunların sebebi en başında sen ve senin gibiler.Böyle olduğun(umuz) sürece polisin kemerine avukatın kemerine takacak kadar ironik,aciz duruma düşeriz.

Sana tavsiyem polisi, askeri, öğretmeni, hukukçusunu, doktoru veya diğer meslek gruplarını gözlemleyip sadece klavye başından eleştirmek yerine önce özeleştiri yapman "acaba ben kusursuzmuyum ki başkasından kusursuz olmasını bekliyorum" düşüncesinde ol.Ben öyle yapıyorum sanada öneririm şikayetin varsa şikayet edecek yer çok burada ayrıştırmak yanlış.