Lim10Ata adlı üyeden alıntı

Öncelikle bu savunma durumu arkadaşın "Not: İstisnalar vardır elbette" yazdığı kadar traji komik bir durum.

Öyle bir yazmışsın ki molotof, taş atana polis sanki bilerek müdahale etmiyor havasındasın, benim çevremde birçok polis abim asker abilerim var daha hiç vatanın öz evladına zarar veren görmedim belkide 1 elin parmaklarını bile geçmez dediğin şey, zarar verdikleri genellikle twitterda tt oluyor terör sempatizanları suçsuz gibi pazarlıyor tabi halkımızda müsait sonra bir bakıyoruz dağdan leşleri geliyor ? İşin garibi leşleri geldiği halde burada "vatanın öz evladı" sözüm meclisten dışarı "şehit" nitelendirmesi yapılıyor ilginç..

Madem avukata hakime savcıya karnın bu kadar ağrıyor olsaydın kardeşim hukukçu sağlasaydın adaleti? Profillerinde Hukuk Fakültesi yazması epey karnını ağrıtıyormuş izlenimi veriyosun.

Eleştirmeye kalkarsak hiçbir çaba göstermeyip sadece laf kalabalığı yapıp millete öğütler veren insanlar görüyorum karşımda, işte mesele tamda bu biz daha kendimize çeki düzen vermeden polisin kemerine, avukatın profiline takılıyoruz bence çok komik bir durum.Başından beri kaybettiğimiz kısımda bu toplumu ayrıştırarak aslında bunların sebebi en başında sen ve senin gibiler.Böyle olduğun(umuz) sürece polisin kemerine avukatın kemerine takacak kadar ironik,aciz duruma düşeriz.

Sana tavsiyem polisi, askeri, öğretmeni, hukukçusunu, doktoru veya diğer meslek gruplarını gözlemleyip sadece klavye başından eleştirmek yerine önce özeleştiri yapman "acaba ben kusursuzmuyum ki başkasından kusursuz olmasını bekliyorum" düşüncesinde ol.Ben öyle yapıyorum sanada öneririm şikayetin varsa şikayet edecek yer çok burada ayrıştırmak yanlış.


Lim10Ata

Verilen bir emir senin iyi insan olmanı engelliyor seni insanlıktan çıkartıyor ve zalimlerden yapıyorsa o emri kabul etmezsin. Bu hem bu kültürde, hem islam kültüründe hem medeni kültürlerde böyledir. Bu ülkeden neyin ne olduğunu herkes iyi biliyor. 20 yıldır ne zaman gencecik vatan evladımız şehit düşse arkasından halkın intikam duygusunu tatmin etmek ve ağzına bir parmak bal çalmak için pkk leşleri paylaşılıyor. Leşleri geldiği için bitmiyor (bitirilmiyor) değil mi? Leşleri geldiği için ülkede alfabeden çeşit çeşit terör örgütleri türedi değil mi?

Birincisi benim hukuk okumadığımı nerden biliyorsun? İkincisi o üç beş polis dediğin ne yazık ki üç beş değil. En basitinden bizim okulda dahi hakkını aramak isteyen oldu mu çevik kuvvet bir elinde cop bir elinde biber gazı düşmana saldırır gibi müdahale etmesini biliyor. Adaleti kendin sağla demişsin. Adaleti sağlamaya çalışanların nerelere sürüldüğünü, nasıl iftiralara maruz kaldıklarını gördük bu ülkede. Senin o adaleti sağla dediğin şey "siyasilerin ideolojik hedef tatminlerine hizmet et" oluyor bu ülkede.

Çaba göstermediğimi ne biliyorsun kardeşim? Sen beni ne tanıyorsun da bu uğurda nasıl mücadele verdiğimi ne biliyorsun? At gözlükleriyle hayata bakıp, insanları tanımadan şöyle yapıyorsun, böyle yapıyorsun diye eleştirmeden önce vicdanına bakmalı insan. Elli kere yiğit polislerimiz, can öğretmenlerimiz, adaletli hukukçularımız var dememe rağmen içinden işine geleni almak, şapkalarımızı önümüze koyalım suçu kendimizde arayalım dememe rağmen kendine bak demenin mantığı nedir?

Sanırsın bana ülkede terör diye bir şey yok, herkes hakkını hukukla elde ediyor, öğrenciler hakkını arayınca dayak yemiyor, millet hakkını arayınca gözünü, kolunu, bacağını kaybetmiyor, onca şehit verilmiyor, ekonomi çok iyi, borç batağında değiliz, fen ve sosyal bilimlerde Dünya birincisiyiz de ben gelmişim burada 3-5 istisna twitterda rt edilenler için ülkemi kötülüyorum. Geçeceksin bu demagojiyi. Realistik olup delikanlıca açıkça olanı biteni söyleyeceksin. Başka türlü ilerlemez bu ülke. Önce sorun analizi yapıp sonra çözmeye gayret edeceksin.