-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bu yolun yolcusu
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Küçük işletmeler için sermayesi aylık kazancı küfük olan firmalar için e -ticaret ne kadar mantıklı ?
evet ustalarım sizce küçük işletmlerin e-ticarete girmesi ne kadar mantıklı .
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence küçük büyük her firma mutlaka e-ticaret yapmalı. Zamanla zaten sizde piyasayı görünce ona göre yatırımlar yapıp evrim geçirdiğinizi göreceksiniz.
Mesela ben şuanda bir ayakkabı mağazası ile çalışıyorum. Çeşit olarak muhteşem bir ürün yelpazasi var fakat adet olarak stokları düşük.
Bu sebepten dolayı hepsiburada, n11 gibi sitelerden satış yapmak bize mantıklı gelmiyor. Çünkü %15 - %25 komisyon vermek bize ortakçılığa girer. Ama ürün gamımız gibi stoğumuz da çok olsa bu sefer sürümden kazanırdık. Şimdi bu yönde yatırım yapmaya çalışıyoruz.
Fakat kendi internet sitemiz var. Buradan az çok bir şeyler satıp yinede marka konumlandırma çalışmaları yapıyoruz. Ama ne olursa olsun bu pazarda olup bölgemizdeki firmalar arasından ayrışmaktayız. Buda bize mağaza içindeki müşterilerde bile ekstradan bir kazanç olarak geri dönüyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Error / %&
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
serkandinc site adresiniz nedir acaba ?
* Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Açıkçası ben n11 gibi yerlerden alışveriş yapacağım zaman satıcının kendi sitesi varmı diye kontrol ediyorum.
Kendi sitesine özen gösterilmiş ise az da olsa güven oranı artmış oluyor.
E-ticaret sitesini işletmek sabır işidir. Hemen para kazanmayı beklemeyeceksiniz.
Hemen adwords reklamına yönelmemek gerekiyor ayrıca. Reklam sayesinde hemen satış olacağı beklentisi maalesef yanlış bir durumdur.
Ortalama 3 ay içerisinde indexler oturmaya başlar, bu zamana kadar sitenin seo çalışmalarını aksatmadan yapmak gerek. Sosyal medya ayrı bir önem taşır yorumlar açısından.
Ziyaretçi siteye geldiğinde bir eksik görmez ise, iletişim vs her şey gayet anlaşılır ise, fiyatlar uygun ise satış yapılmasına bir engel olmuyor. Tasarım çok önemlidir bir de.
İyi forumlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
ö.g.g
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
zekaigulin şuan aynı konumdayız hocam benımde küçük çaplı bir mağzam var ürünlerimi sitem üzerinden satmayı düşşündüm bugün kargo firmasıyla görüştüm ayda en az 20 30 arası kargon varsa ucuza gönderirim yoksa 20 50 arası kargo değişir dedi sattığım elbise parasına kargo dediler şevkim kırıldı. bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şuanda karma karışık oldum arkadaşların yorumlarını takipteyim
Her Kul Kendi Kaderini Yaşarmış..
Ekorez
Ticarette İyi Fikirler
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
E Ticaret Danışmanlık
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
E-Ticaret için yaklaşık 10 işletme ile görüşmelerim oldu, acizane oradan edindiğim tecrübeleri aktarayım sizlere, bu görüşmelerden şu anda sadece ikisi için e-ticaret sitesi kurmaya karar verdik fena gitmiyor şu anda.
1. Eğer ki kendiniz web sitesi ile uğraşmayacaksınız hiç girmeyin, web sitesi çocuk gibidir ilgi ister ilgi kesilince oda büyümesini durdurur. Resimleri güncelleme, bilgileri güncelleme, kampanya yapma vb. işleri yapmazsanız zaten web sitesinin size bir getirisi olmayacaktır.
2. Tahsilat ciddi sorun olarak çıkıyor karşımıza, çünkü sattığınız her ürün faturalı olmak zorunda, siz mağazada hele ki küçük ve orta ölçekli iseniz satışınız yarısı faturasızdır. Bu konuda size cazip gelmeyecektir.
3. Kargo ücretleri belirli bir adete ulaşana kadar kargocular size dönüp bakmıyorlar bile, sattığınız ürün gamı 10 ve altında ise zaten ürünle kargo aynı paraya geliyor bu şartlarda en iyi fiyat tutturmanız zor oluyor,
4. Ticarette yada e-ticarette her zaman sabırlı olmayı bilmek lazım, "Ticarette her zaman alırken kazanmayı bilmek lazım" diye bir tüccar güzel bir prensip söylemişti hiç unutmuyorum bu sözü sizlerde unutmayın bence.
5. Mümkünse e-ticareti sadece ülke içi değil yurtdışı da düşünmek her zaman daha karlı gibi duruyor.
Acizane düşüncelerim bu şekilde.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.evihtiyaclarim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bu yolun yolcusu
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ustalarım o zaman küçük işletmeler hele ki 1 çalışanlı yerler e ticarete girerse hem iş yeri hem internet ortamı zorlanıcak anladığım kadarı ile
1 kişi bu mesajı beğendi.