lostyazilim
tr.link

Digital Ocean özel nameserver kurulumu

8 Mesajlar 1.412 Okunma
lstbozum
tr.link

MuhammedArslan MuhammedArslan Msa Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 933
  • Beğeniler 136 / 276
  • Ticaret 11, (%100)
Merhabalar;

Sunucumu digital ocean'a taşıdım. Kurulumu yaptıktan sonra domaini sunucuya yönlendirmeye çalıştığımda bana digitalocean ns adreslerini kullanmamı gerektiğini söyledi. Fakat ben kendi özel nameserver adreslerimi kullanmak istiyorum.

Şuana kadar yaptıklarım;

domain panelinden ns1,ns2 ve ns3 değerlerini digitalocean ns adreslerine yönlendirdim. domain ns kayıtlarını ns1.domain.com, ns2.domain.com ve ns3.domain.com olarak ayarlardım.

digitalocean domain panelinden ns1,ns2 ve ns3 adreslerini yine digitalocean adreslerine yönlendirdim.

fakat başarısız oldum. Ne yapmam gerekiyor? konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Not: Daha önceden çalıştığım firmalarda hep özel ns adreslerini oluşturup teslim ediyorlardı. Bu yüzden digitalocean biraz garip geldi :)

Not2: Sunucuda vestacp panel kurulu.

Teşekkürler...

wmaraci
reklam

Barun Barun 1910 Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Radyasyon
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1639
  • Beğeniler 157 / 233
  • Ticaret 8, (%100)
http://keremsari.com/digitalocean-dns-ayarlari-ozel-name-server-ns/ şu konu işini görecektir

• Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 933
  • Beğeniler 136 / 276
  • Ticaret 11, (%100)

bahsedilen şekilde denedim, fakat intodns'den sorguladığımda çok fazla hata verdi. Ayrıca www.gateway.web.tr adresinden de siteme erişemedim.

• Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Radyasyon
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1639
  • Beğeniler 157 / 233
  • Ticaret 8, (%100)
Digitalocean üzerinde domain adresini ekledikten sonra sırasıyla ns adreslerini digitalocean üzerine yönlendirim domaine bağlı A kaydı eklediniz mi

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 933
  • Beğeniler 136 / 276
  • Ticaret 11, (%100)

Barun adlı üyeden alıntı

Digitalocean üzerinde domain adresini ekledikten sonra sırasıyla ns adreslerini digitalocean üzerine yönlendirim domaine bağlı A kaydı eklediniz mi

ekledim sanırsam.
Şuanda digitalocean üzerinde dns kayıtlarım bu şekilde;

• Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Radyasyon
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1639
  • Beğeniler 157 / 233
  • Ticaret 8, (%100)
Eksik var gibi duruyor A kaydı ekleyin (4. Yani) name @ yönlendirme yerine droplet IP ekleyin domain kısmından da droplete bağlamışsanız düzelecektir diye tahmin ediyorum

• Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 933
  • Beğeniler 136 / 276
  • Ticaret 11, (%100)

Barun adlı üyeden alıntı

Eksik var gibi duruyor A kaydı ekleyin (4. Yani) name @ yönlendirme yerine droplet IP ekleyin domain kısmından da droplete bağlamışsanız düzelecektir diye tahmin ediyorum

Öncelikle teşekkür ederim, haklısınız domain için A kaydı bulunmuyordu,ekledim. Site açılışında hiçbir sıkıntı kalmadı, fakat intodns de hala hatalar gözüküyor. Bunun bir önemi var mıdır?

Missing nameservers reported by parent, Missing nameservers reported by your nameservers , NSs have same SOA serial , SOA MNAME entry vb.

+ olarak 2. bir domain eklemek istediğimde ns adreslerini ns1.ilkdomain.com şeklinde yaptıktan sonra başka bir şey yapmama gerek var mıdır?

• Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Radyasyon
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1639
  • Beğeniler 157 / 233
  • Ticaret 8, (%100)

mrarslan adlı üyeden alıntı

Öncelikle teşekkür ederim, haklısınız domain için A kaydı bulunmuyordu,ekledim. Site açılışında hiçbir sıkıntı kalmadı, fakat intodns de hala hatalar gözüküyor. Bunun bir önemi var mıdır?

Missing nameservers reported by parent, Missing nameservers reported by your nameservers , NSs have same SOA serial , SOA MNAME entry vb.

+ olarak 2. bir domain eklemek istediğimde ns adreslerini ns1.ilkdomain.com şeklinde yaptıktan sonra başka bir şey yapmama gerek var mıdır?

Onlar hata değil name server adreslerinşn güncellenmesi 48 saati bulacaktır. Ns1.eskidomain.com,ns2.eskidomain.com ve ns3.eskidomain.com olarak girdiğinizde sorun olmayacaktır.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al