Lions adlı üyeden alıntı

Şöyle düşünün hocam; memur olacaksın, her yıl belli bir miktar maaş artışın, hafta sonları ve bayram tatillerin olacak. Standart ve rutin bir hayat yaşadıktan sonra belli bir yaşta emeklilik tazminatını alıp her ay emekli maaşıyla ölümü bekleyeceksin. Fakat "insan" bazında baktığımız zaman bu tarz yaşayan insanların %85'i yaşlılıklarında pişmanlık duyuyor.

Aç da kalsan Dünya'yı gezmek, bambaşka kültürleri, insanları ve hayatı dibine kadar yaşayıp tanımak varken üç kuruş alayım, kafam rahat olsun demek yadırgatıyor. Bunun sebebi yaşadığımız toplumdaki istikrarsız ekonomidir. İnsanların güvencesi yok. Her an bir şey oldu olacak korkusuyla "aman kardeşim gir devlete, al her ay maaşını, kafan rahat olsun" derdindeler. Hayat memuriyetten, düzenli maaş ve garanti emeklilikten ibaret değil. Tek 1 hayat yaşayacağız.

+1

Saçma değil ama;

Yaşın 19 sanırım. Daha önünde uzun bir yol var programlama, tasarım vb. işlere ilgin varsa hem okulunu oku hem de kendini bir kaç sene bu alanlarla geliştir ve uzmanlaş derim. Veya artık her neye ilgin varsa o yolda ilerle. Ben de bir kamu kurumunda çalışıyorum ama ortam her zaman hatta çoğu zaman senin gördüğün gibi olmuyor. Müdürün baskı yapıyor, mesai arkadaşların sana kafayı takıyor, bir de sırtına binerlerse saat akşam 8 bile olsa mesain bitmiyor iş üstüne iş :) 4 senedir memur gibi çalışıp yaşadığım için biliyorum.

Tüm bunlara ek olarak sabit bir maaşın ve sabit giderlerin olur. Aldığın parayı ölçülü kullanmak için her ay hesapla kitapla uğraşırsın. 20 veya 30 sene çalışır emekli olur tazminat olarak 50 - 60 bin lirayı alır aylık da 1.5 - 2 bin lira arasında bir maaş bağlanır arkana dönüp baktığında hiç bir şey yaşamadığını, hiç bir şey yapamadığını görürsün. E o yaştan sonra da ne yapacaksın o parayı :)

Valla fırsatım olsa ufak bile olsa bir yer açar girişimci/esnaf olurdum. Hatta fırsatım olsa dediğim kısım için son 2 senedir uğraşıyorum. Hibe veya kredi bile olsa yaşadığım yerde ihtiyaç olan ve bilgimin de olduğu bir iş koluna atılacağım. Memuriyette kazanacağım 3 bin lirayı kendi işimde kazanacağım bin liraya tercih ederim. O kafa rahatlığı hiç bir yerde yok çünkü :)

"Ticaret yapın, çünkü rızkın onda dokuzu oradadır"

Yaşın genç kendini bu şekilde şartlama, geliştir, oku, öğren ve yap :)