Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Warren Buffett, yaptığı büyük bağışla yine tüm dünyanın takdirini kazandı.
İşte ünlü iş adamının milyar dolarlık bağışı hakkındaki detaylar:





Sıfırdan başlayıp dünyanın en başarılı iş adamları arasına giren Warren Buffett, alçakgönüllülüğü ve hayırseverliği ile de milyonların sevgisini kazanmış bir isim. 2014 yılının sonunda 74.4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Warren Buffett, hem yatırımları hem de yardımlarıyla adından sık sık söz ettiriyor. Son bağışı da bunlardan bir tanesi!

Her sene milyarlarca dolarlık bağış yaptığı bilinen Warren Buffett, 2010 yılında “The Giving Pledge” isimli bir hareketle servetinin büyük bölümünü bağışlama kararı almış ve diğer zenginleri de kampanyaya davet etmişti. Ayrıca Warren Buffett; Forbes 2017 verilerine göre şu anda da Bill Gates’den sonra dünyanın en zengini!

Akıllıca yaptığı yatırımlarının yanı sıra hayırseverliğiyle de tanınan Warren Buffett, en babacan milyarderler denildiğinde akla gelen ilk isim oluyor.



Yatırımcı, kısa süre önce Berkshire Hathaway hisselerinin 3.17 milyar dolarlık kısmını 5 ayrı vakfa bağışladı.




Bağış yaptığı kurumlar arasında Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates tarafından kurulan dernek de var.



Warren Buffett’tan 2.42 milyar dolarlık bağış alan Bill & Malinda Gates Foundation isimli kuruluşun yoksullukla mücadele, sağlık ve eğitim gibi konularda çalışmalar yaptığı biliniyor.



Neticede; sevilen yatırımcı ve iş adamının 2006’dan bu yana kadar yaptığı toplam bağış, yaptığı son yardımla 27.54 milyar dolara ulaşmış oldu.



Kaldı ki bu rakamın daha çok artacağı açıkça ortada! Ne diyelim; “insanın cüzdanı değil gönlü zengin olmalı” dersini en iyi verenlerden biri olan Warren Buffett’i biz de dünyayla birlikte saygıyla alkışlıyoruz.

Kaynak: https://paratic.com