Yukarıda bahsini ettiğim Yoast SEO Ayarları yazımı okumuşsanız konunuzda bahsettiğiniz meta anahtar kelimelerle ilgili yorumumu paylaşmıştım. Burada da zikredeyim:

Google meta anahtar kelimeleri artık dikkate almayacağını duyurduğu için birçok yerde bunların gereksiz olduğuna dair bilgiler yer almaktadır. Ancak ben Blog Kurdu'nda eskiden beri meta anahtar kelimeleri kullanıyorum. Hem genel yapının bozulmaması hem de diğer arama motorlarının böyle bir değişikliğe gittiğine dair bir bilginin olmaması beni bu ayarı aktif halde tutmama yetiyor.

Sonuçta biz SEO'yu bir tek Google için yapmıyoruz. Zaten Google bu kelimeleri dikkate almayacağını söylediği için siz ekleseniz de sadece dikkate almayacaktır.

Ancak burada şunu belirtmeliyim ki, meta anahtar kelimeler önceden de şimdi de abartılmaya gelmez. Yazınızla ilgili birkaç anahtar kelime eklemeniz yeterlidir. Bundan fazlası diğer arama motorları için de iyi olmaz.

Bu tamamen kişisel fikrimdir. Saçma sapan, alakasız kelimeleri meta anahtar kelime olarak eklemek kesinlikle spam sebebidir. Google zaten meta anahtar kelimeleri aşırı derecede yanıltıcı şekilde kullanıldığı ve spama çok müsait olduğu için SEO kriterleri arasından çıkarmıştır.