-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Sıradan
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Sitemize eklediğimiz resimlere seo açısından isim nasıl verilmeli arkadaşlar örneğin
bu resim ana sayfa resmi şeklinde mi yoksa
bu-resim-ana-sayfa-resmi şeklinde mi olmalıdır?
Ayrıca arkadaşlar alternatif metin olarak aynı ismi mi vermeliyiz yoksa farklı mı olmalı?
https://dapasorgu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Resimlerin dosya adını zaten - veya _ ile vermelisin boşluk olmaz.
Seo açısından ise kesinlikle resim içeriği ne ise o isimle adlandırılmalı. Örneğin, visne_agaci.jpg, karpuz-tarlasi.jpg gibi.
Ayrıca resim özelliklerinden Title ve Yazar kısımlarınada isim yazmanın faydası olacaktır. Özellikle WP bu alanları alıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Url de visneagaci olarak kullanmak pek doğru değil, visne-agaci yazmanız daha doğru olur, çünkü 2 kelimeden oluşan bir url niz olduğunu anlatırsınız böylece. Alttan çizgi ( _ ) yerine kısa çizgi ( - ) kullanmanızı öneririm.. Doğru kullanımı visne-agaci dir.. Wordpress de - kullanır otomatik olarak bu yüzden..
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Görüntü adı bir şey ifade etmiyorsa elbette yanlıştır. Görüntü adını oluştururken yazı başlığı oluşturur gibi olmalıdır. Rast gele harfler, kısaltmalar ve rakamlar SEO açısında dezavantajlıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
googleın kendi yayınladığı makalelerde resim kullanımının, örnek_resim.jpg, ağaç_png formatında girilmesi gerektiğini okumuştum. Alt tire özellikle mi yazılmış bilmiyorum. genelde - şeklinde kullanıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.