Merhabalar Arkadaşlar,

Wordpress altyapısı ile kurulu olan bir siteye sahibim ancak pagespeed taraması yaptığımda 50 puan da kalıyor ve benden istediği ise şunlar;

Resimleri optimize edin diyor Ewww İmage Optimizer eklentisi kullanıyordum ancak optimize ettiği halde hala oldukça fazla resim optimize edilmedi görünüyor. Diğer yandan bu eklenti lisans süresi aşıldı diyerek kullanıma kapandı. Bundan dolayı ShortPixel eklentisi kurdum ancak bu eklenti de ücretsiz olarak 100 küsür resim optimize ediyor ancak toplamda 2700 küsür resim mevcut.

Resim optimize etme konusunda instagram hesabının görüntülendiği bir eklenti kullanıyorum oradan çekilen resimleri de pagespeed optimize gerekiyor başlığı altında gösteriyor. Lisans ve optimize konusunda neler yapmalıyım.

Diğer yandan ise Tarayıcı önbellekleme yapın diyor ve hangi sayfaları önbellekleme yapmam gerektiğini yazıyor. Ancak WP Super Cache kullanıyorum ancak buna rağmen hala ön bellekleme gerekiyor diyor bu konuda ne yapmam gerekiyor.

Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın diye bir tavsiyede bulunuyor ancak teknik bilgim olmadığı için yapamayacağım düşüncesiyle hiç uğraşmadım ancak bununda kolay bir yolu var mıdır?

Özellikle resim optimizasyonu ve önbellekleme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.