Merhabalar; daha önceki konumda Dmoz da nasıl listeleneceğiniz hakkında bilgiler vermiştim, Bu konumda ise %90 nasıl kategori editörü olabileceğinizi anlatacağım. ( Bilmeyenler veya bilipte eksik bilgisi olanlar için )

Editör alımların da dikkat edilen hususlar:

Dmoz 2.0'dan kaynaklanan neden ile bazı kategorilerin altında editör isimleri gözükmüyor. Bunun için kategori'de editör varmı, yokmu anlamanız için Kategorinin son güncelleme: durumuna bakınız.

1.( Editör olmak için öncelikle en az 2-5 site listelenmiş olan kategorileri seçiniz.(Editör olmak için Önemli)

2.( Kategorinin Son güncelleme Tarihi, mümkün olduğunca eski olsun.
Örnek: (son güncelleme:2009-2011) (Önemli)

3.( Editör olurken Sorulan Soru: İnternet ile tecrübeniz nedir? ( Türkçeyi düzgün kullanarak ve açıklamanız 400-600 Karakter arası) Not: 99 yılın'da başladım webmasterim dmozu seviyorum gibi kestirip atmayın, klasik tatmin etmeyen açıklamalar yazmayınız.

4.( ODP'de editörlük yapmayı neden istiyorsunuz? ( Burada ise Örneğin bir işe giriyorsunuz cw'de neden bizimle çalışmak istiyorsunuz sorusu var? Siz bunu düzgün bir açıklama ile anlatırsanız işe girme imkanınız %90 Dmozda'da böyledir. Uzun ve anlamlı ifade ederek anlatınız.

5.( Başvurduğunuz kategorinin konusu ile neden ilgilendiğinizi açıklayın: (Örneğin, bu konu ile ilgili profesyonel bir tecrübeniz var mı, ya da bu konu ile hobi olarak ilgileniyor musunuz?) Örnek: İzmir/Kınık basın yayın kategorisini seçtiniz diyelim real'de gazetecisiniz veya bir haber editörüsünüz bunları ifade edebilirsiniz.

6.( Bu kategoriye eklenebilecek 2 ya da 3 örnek web sitesini (URL), başlık ve açıklamaları ile birlikte giriniz. ( Önemli Nokta) Burada ise kategoriye uygun özgün, güncel ve kaliteli 3 örnek site vermek.

Örnek:
http://www.wmaraci.com/
Başlık: Wm Aracı
Açıklama: Ücretsiz olarak web sitelerine ait, detaylar hakkında ayrıntı sorgulama hizmeti.
( Türkçe karakteri düzgün şekilde yazarak ve Açıklamanın sonun'da Sunuyor, Sağlıyor gibi övücü kelimeler koymayınız.)

Editör başvuru formu gönderdiğiniz'de mail adresine gelen aktivasyonu etkinlenştiriniz.

Son olarak; Editörlüğünüz onaylandı diyelim, Düzenli bir şekil'de kategorinizle ilgilendiğiniz zaman, bir başka kategori'de editör olabilirsiniz veya Yeşil avı yetkisi ile Bir başka kategorinin editörlüğünü alabilirsiniz.

İyi çalışmalar.