Rootz adlı üyeden alıntı

Hocam ne yalan söyleyeyim 2 yıl önce AMD FX8320, MSI R9 390 sistemi ekstralar hariç 2.500 liraya topladım. Bilgisayarı sadece kasa olarak aldıysanız arkadaş size yalan söylemiş :) İşin içinde monitör ve diğer ekipmanlarda girdiyse bir şey diyemem tabi.

Hayırlı olsun diyelim öyleyse ancak o sisteme RAM takviyesi şart. Ancak yine de güncel ve son çıkan bir çok oyunu oynayamazsınız. Sadece daha performanslı çalışması için biraz daha ram gerekli. RAM alacak olursanız Mhz değerinin yüksek olmasına dikkat edin. Yanlış hatırlamıyorsam aldığınız sistemdeki anakart 2333 Mhz DDR3 RAM destekliyor olması lazım. Anakartın desteklediği en yüksek hızlı RAM'lerden takviye yapmanızı öneririm.

RAM takviyesi şart mutlaka, aslında öyle yeni oyunlarda da gözüm yok. Yazılımcıyım ve bilgisayarım yoktu, kendimi geliştirmem için bir bilgisayar gerekliydi, o yüzden satın aldım. Arada bir oyun da oynarım diye düşünüyordum. İlk mesajımda söylemiştim ikinci el aldım bu makineyi diye, 450 liraya aldım yalnızca kasa. :) Verdiğiniz tavsiye ve bilgiler için teşekkür ederim hocam. Daha iyi bir durumda sizlere danışıp alacağım günler de gelir inşallah. :)

SuatGülten Evet ekran kartı 128 bit. Dün geçti elime makine, GTA V yüklüydü ve orta düzey ayarlarda oynayabiliyor. Şuan üzerinde "tam bakamadım ama yanlış hatırlamıyorsam" 4 gb 1333 MHz'lik bir RAM var. Daha yüksek MHz'ye sahip bir 8 GB'lık bir ram takviyesi yapmayı düşünüyorum. Şuan için yeni veya daha güçlü bir bilgisayar alacak durumum yok, başka sefere görüşüp, konuşup birlikte ayarlarız inşallah. :)