ASROCOMTR adlı üyeden alıntı
Bilgisayarlarda önemli olan disktir SATA alırsan bunların bir önemi olmaz sadece sata değil rami 8 ve üzerine çıkarman lazım. Disk olarakta SSD şarttır.
Arkadaş çok yanlış bir konuya değinmiş. SSD sadece oyunların bekleme \ yükleniyor ekranlarını hızlandırır oyunda fps artışı v.s bir artış sağlamaz.
Ayrıca sen o bilgisayarda bir çok oyunu EKRAN KARTSIZ oynayabilirsin. İşlemcin APU işlemci. Bende de AMD A10 7890K 4.1GHz var ekran kartsız gta 5 düşük ayarlarda gta 4 yüksek ayarlarda oynayabiliyorum gerisini sen hesapla :)
Ekran kartı almışsın bu konuda bilmen gereken asıl şey ekran kartını ve APU işlemcini aynı anda kullanıma açabilirsin.
APU sistemler sistem belleğini kullanır bu yüzden RAM miktarı 8 gb olursa çok iyi olur ama..
Bazı arkadaşlar ram'i arttır demişler sadece :)
Kaç mhz ram ?
APU sistemde gerçekten en önemli konu bu ram hızıdır. 2400 mhz ram kullanıyorum daha aşağı rakamlara inmeni de tavsiye etmiyorum dostum.
Son olarak sorunun cevabına gelirsek evet yeni oyunları max. ayarlarda olmasa da oynayabilirsin.
Bu arada Ekran kartı ile kendi grafik işlemcini birleştirmen için anakartın bunu destekliyor olması gerekir. Ana kartın kaç mhz ram desteklediğini de öğren.
Muhtemelen o sistemi toplayan arkadaş oyunlarda yeteri performans alamayınca sonradan ekran kartı eklemiştir.