lostyazilim
tr.link

Bilgisayardan anlayanlardan bir istek

15 Mesajlar 2.680 Okunma
lstbozum
tr.link

SuatGulten SuatGulten WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Teknik Servis/Web Yazılım
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 240 / 233
  • Ticaret 29, (%97)
Ekran kartın 128 bit olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
ramı iyi ve kaliteli bir oyun oynamak istiyorsan 8 gb yapman gerekiyor. ve hızına dikkat et iyi bir araştırma yap.

Ekran kartını buradan alabilirsin güvenilir site. ve fiyatı en uygun. Tıkla

dilersen özelden bana istediğin tüm özellikleri yaz. çalıştığım firmadan senin için bir fiyat çıkartalım

İnstagram IVR Kazanç Sağlamak İçin Fake Sayfalar Satılıktır. İletişim PM
wmaraci
reklam

Mango Mango WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Front-End Developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 311
  • Beğeniler 8 / 81
  • Ticaret 0, (%0)

Rootz adlı üyeden alıntı

Hocam ne yalan söyleyeyim 2 yıl önce AMD FX8320, MSI R9 390 sistemi ekstralar hariç 2.500 liraya topladım. Bilgisayarı sadece kasa olarak aldıysanız arkadaş size yalan söylemiş :) İşin içinde monitör ve diğer ekipmanlarda girdiyse bir şey diyemem tabi.

Hayırlı olsun diyelim öyleyse ancak o sisteme RAM takviyesi şart. Ancak yine de güncel ve son çıkan bir çok oyunu oynayamazsınız. Sadece daha performanslı çalışması için biraz daha ram gerekli. RAM alacak olursanız Mhz değerinin yüksek olmasına dikkat edin. Yanlış hatırlamıyorsam aldığınız sistemdeki anakart 2333 Mhz DDR3 RAM destekliyor olması lazım. Anakartın desteklediği en yüksek hızlı RAM'lerden takviye yapmanızı öneririm.

RAM takviyesi şart mutlaka, aslında öyle yeni oyunlarda da gözüm yok. Yazılımcıyım ve bilgisayarım yoktu, kendimi geliştirmem için bir bilgisayar gerekliydi, o yüzden satın aldım. Arada bir oyun da oynarım diye düşünüyordum. İlk mesajımda söylemiştim ikinci el aldım bu makineyi diye, 450 liraya aldım yalnızca kasa. :) Verdiğiniz tavsiye ve bilgiler için teşekkür ederim hocam. Daha iyi bir durumda sizlere danışıp alacağım günler de gelir inşallah. :)

SuatGülten Evet ekran kartı 128 bit. Dün geçti elime makine, GTA V yüklüydü ve orta düzey ayarlarda oynayabiliyor. Şuan üzerinde "tam bakamadım ama yanlış hatırlamıyorsam" 4 gb 1333 MHz'lik bir RAM var. Daha yüksek MHz'ye sahip bir 8 GB'lık bir ram takviyesi yapmayı düşünüyorum. Şuan için yeni veya daha güçlü bir bilgisayar alacak durumum yok, başka sefere görüşüp, konuşup birlikte ayarlarız inşallah. :)
SuatGulten Rootz

kişi bu mesajı beğendi.

SuatGulten SuatGulten WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Teknik Servis/Web Yazılım
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 240 / 233
  • Ticaret 29, (%97)
SuatGülten Evet ekran kartı 128 bit. Dün geçti elime makine, GTA V yüklüydü ve orta düzey ayarlarda oynayabiliyor. Şuan üzerinde "tam bakamadım ama yanlış hatırlamıyorsam" 4 gb 1333 MHz'lik bir RAM var. Daha yüksek MHz'ye sahip bir 8 GB'lık bir ram takviyesi yapmayı düşünüyorum. Şuan için yeni veya daha güçlü bir bilgisayar alacak durumum yok, başka sefere görüşüp, konuşup birlikte ayarlarız inşallah. :)[/QUOTE]

tamamdır hocam haberleşiriz inşallah. bir sürelik idare eder zaten bu sistem seni. daha ileri seviye düşünürsen bütçeni hazırla acele etme yavaş yavaş daha iyidir teknolojik aletlerde unutma :) iyi forumlar...

İnstagram IVR Kazanç Sağlamak İçin Fake Sayfalar Satılıktır. İletişim PM

myk61 myk61 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 29 / 62
  • Ticaret 2, (%100)

ASROCOMTR adlı üyeden alıntı

Bilgisayarlarda önemli olan disktir SATA alırsan bunların bir önemi olmaz sadece sata değil rami 8 ve üzerine çıkarman lazım. Disk olarakta SSD şarttır.

Arkadaş çok yanlış bir konuya değinmiş. SSD sadece oyunların bekleme \ yükleniyor ekranlarını hızlandırır oyunda fps artışı v.s bir artış sağlamaz.

Ayrıca sen o bilgisayarda bir çok oyunu EKRAN KARTSIZ oynayabilirsin. İşlemcin APU işlemci. Bende de AMD A10 7890K 4.1GHz var ekran kartsız gta 5 düşük ayarlarda gta 4 yüksek ayarlarda oynayabiliyorum gerisini sen hesapla :)

Ekran kartı almışsın bu konuda bilmen gereken asıl şey ekran kartını ve APU işlemcini aynı anda kullanıma açabilirsin.

APU sistemler sistem belleğini kullanır bu yüzden RAM miktarı 8 gb olursa çok iyi olur ama..
Bazı arkadaşlar ram'i arttır demişler sadece :)
Kaç mhz ram ?
APU sistemde gerçekten en önemli konu bu ram hızıdır. 2400 mhz ram kullanıyorum daha aşağı rakamlara inmeni de tavsiye etmiyorum dostum.

Son olarak sorunun cevabına gelirsek evet yeni oyunları max. ayarlarda olmasa da oynayabilirsin.

Bu arada Ekran kartı ile kendi grafik işlemcini birleştirmen için anakartın bunu destekliyor olması gerekir. Ana kartın kaç mhz ram desteklediğini de öğren.

Muhtemelen o sistemi toplayan arkadaş oyunlarda yeteri performans alamayınca sonradan ekran kartı eklemiştir.

wmaraci
wmaraci

Mango Mango WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Front-End Developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 311
  • Beğeniler 8 / 81
  • Ticaret 0, (%0)

SuatGülten adlı üyeden alıntı

SuatGülten Evet ekran kartı 128 bit. Dün geçti elime makine, GTA V yüklüydü ve orta düzey ayarlarda oynayabiliyor. Şuan üzerinde "tam bakamadım ama yanlış hatırlamıyorsam" 4 gb 1333 MHz'lik bir RAM var. Daha yüksek MHz'ye sahip bir 8 GB'lık bir ram takviyesi yapmayı düşünüyorum. Şuan için yeni veya daha güçlü bir bilgisayar alacak durumum yok, başka sefere görüşüp, konuşup birlikte ayarlarız inşallah. :)

tamamdır hocam haberleşiriz inşallah. bir sürelik idare eder zaten bu sistem seni. daha ileri seviye düşünürsen bütçeni hazırla acele etme yavaş yavaş daha iyidir teknolojik aletlerde unutma :) iyi forumlar...[/QUOTE]

Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum hocam, iyi forumlar. :)

myk61 Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ben en az 1600 MHz düşünüyordum lakin tavsiyenizi dikkate alacağım. Soruma cevabınız için de teşekkürler. :)
SuatGulten

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al