cihan1 adlı üyeden alıntı

Hocam bundan 2 yıl önce benimde bir APK sitem vardı. 1 Yıl sonunda satmıştım sitemi paylaşım yapmak, ilgilenmek uğraştırıcı oluyor diye. Hocam yani apk sektöründen az çok anlayan biri olarak birkaç şey söyleyebilirim.
-APK sitelerinde hit kazanmak diğer sitelere göre daha kolay. Çünkü google playde paralı oyunları ücretsiz olarak oynayabileceğini,kullanabileceğini bilen insanlar google'dan apk siteleri araştırıyorlar.
-Yasal olarak Türk yapımı yerli oyunlar, uygulamalar paylaşmadığınız sürece sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Ama sitenizde sunucu olarak Blogger kullanırsanız siteyi kapatırlar. Çünkü Googleplay adı üstünde google'a ait. Blogger'da google'a ait. Yani google dan aldığımız şeyi google'da yayınlıyoruz gibi birşey :D Dmca telif bildirisi 2-3 kere filan gelirse siteyi direk kapatırlar.
-Apk sitelerinin en büyük gelir kaynağı link kısaltma siteleri. Ben bc.vc kullandım en güvenilir olarak onu gördüğüm için. Ancak link kısaltma dışında da gelir sağlayabilirsiniz. Apk siteleri adsense alamıyorlar. Onun yerine farklı reklam firmaları kullanırsınız ama bu firmalardan verim alabileceğinizi sanmıyorum çünkü bende alamamıştım farklı firmalar denememe rağmen. O yüzden ben banner reklam alanı satışı yapmıştım. Banner reklam alanı satışı yaparak sanki sitenizde adsense varmış gibi para kazanabilirsiniz. Bu konuda çok ciddiyim.
-Apk 'nin olayı nedir neden google playden indirmiyorlar diye sormuşsunuz. Şöyle örnek vereyim hocam. Wmaracı mobil uygulama yapıp google playe 2 dolar ücret ile koyarsa ve birisi bu uygulamayı kullanmak istiyor ancak para ödemek istemiyorsa Apk sitelerinden indirir. Yani apk sitelerinin asıl olayı google playdeki paralı uygulamaları oyunları ücretsiz sunmaktır.


Eyvallah hocam teşekkür ederim. Wareze giriyor o zaman benim uğraşacağım bir iş değilmiş.