Teşekkürler arkadaşlar. HP nin dediği o zaten. 5 yıl destek verebiliyoruz ama eğer çok isterseniz 700-900 civarında yurtdışından anakart siparişi verebiliriz dediler. Diğer seçenek ise yeni bir hp pc almanız durumda 2000 tl ye kadar 160 tl 3000 e kadar 250 tl ... gibi indirim yapabiliriz.

Benim merak ettiğim konu bahsedilen 5 yıl kanuni bir durum mudur. Araştırdım ama bulamadım.
Normal şartlarda üretici onarımı yapamaz ise yada yedek parça olmaz ise yeni bir ürün ile değiştirmek zorunda bunun 5 yıl ile sınırlı olduğunu bilmiyordum.

Bios a girilmiyor ekran hiç açılmıyor. Bir gün öncesinde bazen açılıyordu. Ekran chipsetlerini ısıtmadan sonrasında yüksek ihtimalle açılacak ama o işlemin bir garantisi yok. Anında komple yanabilir. Birkaç ay gidebilir. Yada birkaç sene sorunsuz çalışabilir.

Bazı vatandaşlar anakartı evdeki fırına atıp çalıştığını görmüşler :)

AMD ekran kartından vazgeçtim artık intel ile de idare edebilirim oyun oynamam en azından işe yarasın.

Aklımdaki diğer bir soru pc açılışta hangi kart ile çalışır. İlk başlarda açılıyordu amd ye geçince kapanıyordu. İntel ile açıldığını düşünmüştüm ancak şuanda hiç açılmıyor. Ya rasgele seçiyor yada ikisi birden arızalandı.

Bu zamanda bile halen hızlıydı i7 işlemcili ve tüm programları oyunları açıyordu. Kötü bir pc olsa uğraşmayacağım çöp olacak zaten. Çok kahrımı çekti rahmetli :)