lostyazilim
lstbozum
wmaraci reklam

Dgc Dgc www.dogievreni.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar android için çark uygulaması yapmak istiyorum çarkın içinde 10 koşul olacak. Çark dönecek ve birisi gelecek işte. Ayrıca gelen her koşulun bir puanı olacak bu puan ile marketten bir şeyler satın alınacak. Yavaş yavaş araştıra araştıra yapmak istiyorum kendim için fakat çark yapıp bunun nasıl döndüreceğim onu bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

www.dogievreni.com
wmaraci
reklam

ERENKYI ERENKYI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 8 / 45
  • Ticaret 1, (%100)
Hangi dille, ne kullanarak geliştiriyorsunuz bilmiyorum ama bir örnek vereyim, önemli olan mantığı anlamanız.

1 - Çarkı manuel olarak döndürün. Örneğin CSS'de transform: rotate(15deg); şeklinde döndürebilirsiniz bir elementi. Buradan döndürerek bir seçenek atlamak için tam olarak kaç derece döndürmeniz gerektiğini bulun.
2 - Rastgele rakam üretin. 1 ile çarktaki seçenek sayısı arasında rakam üretin.
3 - Bulduğunuz rakamı birinci seçenekte bulduğunuz derece ile çarpın ve çarkı yeni değer kadar döndürün.

Javacript örnek:

var rastgele = Math.floor(Math.random() * 10) + 1 ;
var derece = 15; // Çarktaki bir sonraki seçeneği getirmek için gereken derece.

document.getElementById("cark").style.transform = "rotate(" + (rastgele * derece) + "deg)";

Dgc Dgc www.dogievreni.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 2, (%100)
Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Android studio ile yazma imkanım var ancak şöyle söyleyeyim hiç bilgim yok android program kodlama alanında bu yüzden galiba bu şekilde yapmak zor olacak. Belki php ile kodlayıp webview uygulaması yaparak kendim için bu uygulamayı yapabilirim.

www.dogievreni.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al