Nüfusun %80 ini niteliksiz yapan kapitalizmin kendisi olmasın!.. Eğitimli bireyler tarafından yetiştirilmiş ve/veya iyi eğitim almış kişiler arasında nitelik kazanamayanların sayısı çok ama çok düşüktür. Kişiyi sisteme dahil edip kendinize yontmak için eğitimle oynamalısınız. Eğer %80 i niteliksiz bir toplum görürseniz, bunun sebebi o toplumda sistem öyle istediği içindir.
Yanlış. Hiç bir sistem insanı tam olarak eğitmez! Bu değişmez bir kuraldır; evrenimiz var olduğundan beri. Eğer insanın içinde eğitim isteği varsa, kendini çok rahat bir şekilde yetiştirir, eğitir. Kapitalist sistem ile eğitimin yakından uzaktan alakası yok, kaldı ki, yönetim biçimi ile eğitimin bir alakası zaten yok. Eğitim ile yönetim biçimi ayrı şeyler. İnsanın içinde gelişim, eğitim arzusu olacak; bir kişi, içinde eğitim isteği olmadan, bunu arzulamadan en iyi üniversitede eğitimini görse bile eğitilmez. Ayrıca, yorumlarımdan kapitalist düzeni seven biri olduğum zannedilmesin; en az sizler kadar kapitalist düzeni yanlış buluyorum.