İnternet üzerinde en çok dikkatimi çeken şey şüphesiz kendi soyismini gizleyen kişiler.Ve hatta bazen öyle bir duruma vardırıyorlar ki isimlerini bile saklayarak sadece nickleri ile sanal alemde yer alıyorlar.Bu durum ister istemez kişilerin kendilerinde bir "ÖZGÜVEN" yaratıyor ve herşeyi yapabileceklerini hissettiriyor.
İşte şimdi deyinmek istediğim nokta bu özgüven.
Sanıyorum ki internette sizlerin de karşısına isim kullanmaktan kaçınan kişiler çıkmıştır.Özellikle Facebook ve Google+ gibi sosyal paylaşım sitelerinin yöneticilerinde yapılan "Soyisim kullanmaktan,özel bilgiler vermekten kaçının" uyarılarından sonra bu düşünceleri haklı sayabilirim.Fakat bir de bunun ikinci boyutu var.
İkinci boyutun ne olduğunu tahmin etmişsinizdir sanıyorum.İsim ve soyismini saklayarak kendini güvende hisseden, ona buna hakaret edip kendi kimliği altından söyleyemeyeceği şeyleri bas bas duyuran kimseler.Şahsen bunları kaale almadığım gibi yapacağım ticari ve kuracağım sosyal ilişkilerde onlara güvenmiyorum.Çünkü ismini kullanmaktan çekinen kişiler genellikle farklı kimlik altından kötü işler çeviren kimselerdir -bence.herkesöyledemiyorum-.
Umarım bunları yazarken benim gibi düşünen arkadaşlara tercüman olabilmişimdir.Bir zamanlar 'Klavyeden.Com'u yazarken 'Bay Klavye' takma adıyla yazıyordum.Fakat bunları farkettim farkedeli blogu kapattım ve kendi ismimle yazılarımı yayınlıyorum -yanlış şeyler yapmamama rağmen-.Ayrıca nickleri bu şekilde kullanan herkese böyle yapıyor demek istemediğimi belirtmeyi gerekli görüyorum.
Teşekkürler.
Oğulcan Turhanlar
Kaynak:
http://ogulcanturhanlar.blogspot.com/2012/05/sanalda-kimlik-gizlemek.html