arkadaşlar yeni yazmaya başladığım sitemde sihirbazlık okulunda bir türk filmi internetten neden kaldırıldı sorusunun cevaplarını detaylı olarak paylaştım.

Makale şu şekilde;

Türkiyede az bir miktar bütce ile çekilen ve daha çıkamadan telif hakkından uyarılan film Sihirbazlık okulunda bir Türk Neden Kaldırıldı? hakkında konuşacağız.






Sihirbazlık Okulunda Bir Türk Filmi

Sihirbazlık okulunda bir türk filmi; yerli film olduğundan genel konsepti komedi olan bu filmde oyuncu kadrosundan dolayı büyük izlenmeler alacakken bir anda Harry Potter'dan darbe alınca kaldırılmak zorunda kaldı. Sosyal medya fenomenlerinin rol aldığı bu filmde Selen Seyven, Sadi Celil Cengiz , Ayçe Abana, Yakup Yavru , Enes Atış gibi isimleri görebiliyorken ayrıca Herkesin esipiri, vine ve videolarıyla tanımış olduğu Aykut Elmas da yer almaktaydı. Fakat filmin senaryosu ve oyuncuların oynamış olduğu rol Harry Potter Filmine çok benzediğinden dolayı film yapımcıları tarafından dava açılarak kaldırtılmıştır. Bu sebepden dolayı filmi sadece bazı film sitelerinde bulabilirsiniz. fakat büyük ihtimalle her siteden kaldırılmıştır.




Eğer Film Kaldırılmasaydı Ne Olacaktı?

Eğer film kaldırılmış olmasaydı büyük ihtimalle trendlerde 1. olacaktı ve ayrıca milyonlarca izlenmiş olacaktı. Sosyal medya fenomenlerinin oynamış olduğu bir filmden dolayı kendi hesaplarında filmi paylaşacaklarından dolayı film diğer filmlere göre 2 kat fazladan izlenmiş olabilirdi. Fakat malesef Harry Potter telif davası açtığından film kaldırılmak zorunda kalındı.

konu düzenlendi: makalenin tamamı eklendi

kaynak konu: Sihirbazlık Okulunda Bir Türk Neden Kaldırıldı?