Merhaba arkadaşlar, bu yazımda aktifblogum.com internetsitesinin sahibi olan Mustafa Güner ile yaptığım röportajı aktaracağım.O bizi kırmayarak röportaj teklifini kabul etti, size de okumak kalıyor artık.
Merhaba bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Ben Mustafa Güner.Öyle nerede doğdum nerden geldim gibi bilgileri söyleme gereği duymuyorum çünkü işinize yarayacağını sanmıyorum 16 yaşında kendi halinde,ortağım Kerem ile açtığım siteyle vakit geçiren bir öğrenciyim.
Çalışıyor musunuz? Evet ise hangi meslek?
Hayır çalışmıyorum.Öğrenciyim.
Web sitenizin adı nedir?
Aktifblogum.Com
Bu adın özel bir anlamı yada çıkış noktası var mı?
Özel bir anlamı yok fakat blog işinde iddialı bir isim aradık ve bu ismin uygun olduğunu düşündük.
Bize internetle tanışmanızı ve internet geçmişinizi anlatır mısınız?
İnternet ile 7 yaşında tanışmıştım ve o zamanlar internette sadece flash oyunlar oynuyordum doğal olarak 11 yaşına geldiğimde site kurma merakı sardı beni ve biraz araştırma yaptım bu konuda.Başta azbuz.com gibi bedava site kurma imkanı veren sitelerde kendimi denedim.Sonra buna biraz ara verdim çünkü ne ziyaretçim vardı ne bişey anlayacağınız boşa kürek çekiyordum 13 yaşında bedava-sitem.com aracılığıyla html kodları ve css tasarımla tanıştım.Bu işte kendimi orta düzeye getirdim ve kendimce küçük bir webmaster çevresi oluşturdum.Ardından geçtiğimiz sene ortağım Kerem Zor ile tanıştık.Onunda ücretsiz sitesi vardı bende ona bazı konularda yardımcı oluyordum ve o bir gün ücretli domaine geçmek istedi ve bunu yaptı Bundan yaklaşık 1 ay sonra ortak olduk ve aktifblogum.com böyle doğup,webmaster hayatıma giriş yaptı.Halen bu siteyi yönetmekteyiz.
Web sitesi işlerine ne zaman merak sardınız?
Dediğim gibi,11 yaşında merak sardım
Eğer istediğiniz domaini satın alma şansınız olsaydı hangisini seçerdiniz?
Teknoloji.Com olurdu heralde sitemiz de teknoloji ve sosyal medya içerikli olduğundan,en iyi alan adı bu olurdu benim için
Kullanmayı bildiğiniz kodlama dilleri var mı?
Hayır yok diyebiliriz Html den biraz anlarım fakat bu kodlama sayılmaz.Bir kaç kez psd tasarımı html dökmüşlüğüm oldu acemi de olsa
Kullanmayı bildiğiniz görsel programlar var mı? (Photoshop,Fireworks gibi)
Photoshop programını kullanıyorum orta düzeyde.
Gelecekte kendiniz ve internet yaşamınız için planlarınız neler?
Gelecekte kendimi bu işte daha da geliştirip,tanınan bir siteye sahip olmak istiyorum.Ve yaptığım işle insanlara faydalı olmak,belirli bir kitleye sahip olmak istiyorum
Mustafa Beyin bizi kırmayarak katıldığı için buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz.
KAYNAK: http://www.iyisimi.org/mustafa-guner-ile-bir-roportaj