-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Geçtiğimiz günlerde, gittigidiyor'un artık eski sağlam formunda olmadığını ve Türkiye'de ikinci el piyasasının basbayağı sahibinden'e kaldığını fark ettim. (6 ay önce gg'dan 2. el laptop alıp, sattım.) Satış geçtiğinden dolayı bu düşüncemi iletmek istedim. Bu nedenle illa ki farklı değil ama üyelerin aynı zamanda satışlardan puan alabileceği bir sistem hoş olabilir diye düşünüyorum. Mesela hem sahibinden hem de gittigidiyor emlak ve araç piyasasına ağırlık veriyor. Ancak gittigidiyor'un arama sistemi iğrenç. Sahibinden'in ise araması yeterli olmasına karşın özellikle emlak ve araç dışındaki ilanlarda aranan her terimde arama detayları aynı çıkmıyor. İkinci el piyasasını sahibinden url sonuna alarak arama motorlarına eklemesi nedeniyle (wikipedia gibi) aramalarda hak ettiği sıralamayı elde ediyor. (Bunu istanbulbilisim ve hepsiburada'da iyi gerçekleştiriyor.) Yani kıssadan hisse, aslında doğru bir çalışma ile özellikle 2. el piyasasında doğru ama her alanda aynı sonucu veren güvenilir sitelere ihtiyaç var. Projeyi bu doğrultuda yönlendirir ve akıllılık kazandırırsanız mükemmel olur.