Merhaba, ben uzun zamandır browser oyunu yapmak istiyordum fakat nereden başlayacağımı bilmiyordum önce web programlama dillerini öğrenmeye karar verdim ve HTML-CSS tam manasıyla bitti sayılır. Daha sonra PHP diline geçiş yaptım onunda %60 nı felan bitirdim bu günlerde ise JavaScriptin bazı kütüphanelerini öğreniyorum kendim hakkında kısa bilgilendirmeden sonra sorularıma başlayayım :)

İlk olarak JavaScript ile yani HTML5 ile oyun yapmak iatiyorum bunun için JavaScriptin hangi kütüphanelerini bilmem gerekiyor.

Aklımdaki oyun çiftlik oyunu bunun için bazı grafikleri çizmem gerekiyor bana önerebileceğiniz tarayıcı üzerinde de kullanabileceğim grafik tasarlama programları nelerdir?

Bildiğiniz üzere JavaScript kodları PHP gibi değil tarayıcıda gözükebiliyor sizce güvenliği nasıl sağlayabilirim yani kodları nasıl gizleyebilirim?

İnternette bazı oyunlar 3D olup HTML5 ile yazılmış oluyorlar mesela brutes.io gibi oyunlar hangi kütüphanelerle yazılmıştır?

Kademeli olarak bana ilk şunu yap sonra bunu yap gibi tavsiyelerde bulunabilecek kişiler var mı? En azından karş8laşabileceğim sorunların neler olduğundan veya önceden buna benzer sistem kurduysanız tecrübelerinizden bahsedebilirmisiniz?

Saygılarımla..