Graybilisim ne kadar doğru bilmiyorum ama Google çevirisi şu şekilde.

Sanırım telif bildirimi.

İlgili makama,

Instagram ticari markasını içeren etki alanı adı instagrambegeni.com'u kaydetme ve kullanma ile ilgili olarak yazıyoruz.

Hiç şüphesiz, Instagram.com'daki mobil uygulama yazılımı ve web sitesi aracılığıyla da dahil olmak üzere bir dizi kanal aracılığıyla Instagram'ın ve dünya çapındaki fotoğraf paylaşımı, düzenleme hizmetleri ve ilgili ürün ve hizmetler konusunda tanınmış birisinizdir.

Instagram, Birleşik Devletlerde (Birleşik Devletler'de 4,170,675 ve 4,146,057) ortak hukuk kullanımı ve tescili yoluyla güvence altına alınan hakları da içeren INSTAGRAM ticari markasına münhasır haklara sahiptir. Instagram, 30 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısıyla mobil cihazlar için fotoğraf yazılımında küresel bir liderdir. Bu kullanıcılar, düzenleme veya doğrudan ya da sosyal medya ağları aracılığıyla başkalarıyla paylaşmak için 1 milyondan fazla fotoğraf yükledi. Instagram'ın üssel büyümesi ve muazzam popülaritesi nedeniyle Instagram markası, günlük olmasa da sıklıkla medyada ve pop kültüründe atıfta bulunur. Şöhreti onu geniş bir hukuki koruma hakkına sahiptir.

Son zamanlarda ünlü INSTAGRAM işaretini içeren instagrambegeni.com alan adını kaydettiğinizi keşfettik. Instagram'ın kullanıcıları ve halkı, Instagram'ın üyeliği veya sponsorluğu nedeniyle tüketici kafa karışıklığına neden olabilecek, INSTAGRAM işaretinin ayırt edici özelliklerini sulandırmak veya başka şekilde işareti lekelemek için alan adlarının kaydedilmesine ve kullanılmasına karşı polise karşı yükümlülükleri vardır. Buna göre, Instagram ve üst Facebook, sivil eylemlerin yanı sıra, ICANN'ın Tekdüzen Alan Adı Uyuşmazlıklarını Giderme İlkesine (http://www.icann.org/en/help/dndr/udrp) uygun olarak çeşitli işlemler başlattı. Hak ihlalinde bulunan alan adlarının aktarılması. Ayrıca, Antitalkararlı Tüketici Koruma Yasası, başka bir kişinin markasını ihlal eden bir alan adı adına izin, kullanım, satış veya satış teklifi vermeyen kişilere karşı ciddi cezalar (alan adı başına 100.000 $ 'a kadar) sağlar.

Instagram, ifade etme hakkına ve internet üzerinde iş yapma arzusuna saygı duyarken, Instagram'ın fikri mülkiyetinin kötüye kullanımını durdurmak için harekete geçmesi gerekir. Tahmin edebileceğiniz gibi, dünyadaki çeşitli üçüncü taraflar, INSTAGRAM markasını içeren veya INSTAGRAM markasından türetilen alan adlarını kaydettirerek Instagram'ın itibarını haksızca kullanmaya teşebbüs ettiler. Bu tür isimler, INSTAGRAM işaretini karıştırır, seyreltir ve karartabilir.

Instagrambegeni.com'u, bu alandaki yasalar hakkında tam bir bilgiye sahip olmadan kaydetmiş olabileceğinizi anlıyoruz. Bununla birlikte, Instagram, alan adınızda Instagram ticari markasını kullandığınızdan endişe duymaktadır. Buna göre, instagrambegeni.com'u derhal kullanmayı bıraktığınızı ve o adresteki herhangi bir siteyi devre dışı bırakmanız konusunda ısrar etmeliyiz. Alan adını üçüncü bir tarafa satmamalı, satmamalı ya da transfer etmemeliyiz.

Lütfen, bu konuyu istediğiniz gibi çözmeyi kabul edeceğinizi yazılı olarak teyit edin. Talebimize uyacağınıza dair bir onay almazsak, mevcut tüm çözümleri size karşı takip etmekten başka çaremiz olmayacaktır.