şimdi öncelikle kendinden bahsettiğin bölümle ilgili hiç bir dili tam manasıyla öğrenmek mümkün değildir :) php'inin %60'ından kastını anlamadım ben %40'ını falan biliyorum diyemem yani önce neler yapabileceğini tam anlamıyla kestirmen gerekli bu benim nacizane fikrim.

sorularına gelecek olursak.

javascript html5 değildir. html5 xhtml'in daha çok insanı anlayan kullanıcı deneyimleri ile geliştirilmiş versiyonudur. javascript ile bambaşka şeylerdir. bu bilgileri buradan öğrenebilirsin.

kütüphaneler konusuna gelince. eğer herhangi bir javascript framework kullanmayacaksan ( angular, vue vb ) jquerynin yardımı dokunacaktır. bunun yanında basic javascripti iyi bilmen gerekli o zaman hiçbir kütüphaneye ihtiyaç duymayacaksın. ek olarak ajax methodunu iyi öğrenmen gerekli çünkü hiçbir oyun sadece javascript ile yazılmaz.

çizimler için ekstra kasmana gerek yok her yer done dolu. eğer çok profesyonel bir iş yapmayacaksan biraz photoshop bilgin olması yeterli yok arkadaş ben profesyonel bir iş yapmak istiyorum diyorsan kendine bir adet grafiker bulmalısın 2 işi aynı anda yapamazsın.

javascript kodlarını gizleme bölümüne gelince çözülmeyecek bir şifreleme mevcut değil henüz. şifreleyerek sadece almak isteyen kişinin işini zorlaştırırsın o kadar almak isteyen hertürlü alır yani. ama illa şifrelicem diyorsan. buradan yardım alabilirsin.

3d ile ilgili de şöyle bir kaynak var ve buna ek olarak şuaradan yardım alabilirsin.

hepimizin bu işe başlarken ki hayali oyun yapmaktı ama hayaller paris gerçekler şöyle o yüzden yazılımı öğrenmek istiyorsan gerçekten sana bir şeyler katacak bir proje yap.

saygılarımla, iyi forumlar..