Komut adlı üyeden alıntı

Aslında bunu dememdeki amaç ülkemizin okumaya olan ilgisizliğidir. Biliyorsun ki ülkemiz ne yazarsan yaz ona iyi değil mükemmel bile gelecek olsa okumuyor yada atlaya atlaya okuyor. Ancak videolarda adam bi yandan dinliyor bir yandan izliyor daha çok ilgisini çekiyor. Yazdığın bu kadar emek ( bilgi senin yada başkasının farketmez) boşa gitmesin istiyorum. Ülkemiz ne yazık ki okumuyor. Bu yüzden bilgini ( hem ticari hem eğitim amaçlı ) videolarda göstermenden yanayım. Ben zaten emek verilen herşeyin yanındayım :)

Bana kalırsa belli bir konuda teknik bir anlatım içeren bir yazının okuma oranlarını bir kitapla yada genel oranlarla aynı değerlendirmek doğru bir yaklaşım olmayabilir.

Özellikle belirli bir konuda yazılmış yazıyı okuyan kişi zaten büyük ihtimalle o konuyla ilgili araştırma yaptığı için o yazıya ulaşmıştır. Bu yüzden de aradığı şeyi okumaması pek mantıklı değil :) Atlayarak okuması da bana en azından belirli başlıklarda tecrübesi olduğunu düşündürüyor :)

Bu bağlamda bence videoyu, yazıyı tamamlayan bir unsur olarak düşünmek daha akıllıca olur. Örneğin konuda geçen bir eklentiye gelmiş köklü bir güncelleme durumunda yazıyı kolaylıkla yenilemek mümkünken video yayınında bu güncellemeye ayak uydurmak yeni bir video çekmeyi gerektirebilir. Bu da ek zahmet gerektirir. Ama yazı+video durumunda videodaki eski bölümleri yine yazıda not olarak belirtmek mümkün olabilir :)

Ayrıca video ağırlıklı olarak görsel deneyim sunar. Görme engelli bir ziyaretçi için video her zaman sağlıklı bir çözüm sunamaz ne yazık ki. Ancak metin şeklinde detaylandırılmış bir içerik bu konuda da güzel bir esneklik sağlamış olur.