Arastta diğer özgün yazılımlar gibi opencart örneğinden ve altyapısından geliştirilmiş ve Joomla'nın bazı güzel özelliğini de içine eklenmiş özgün yazılımdır. Her geçen gün yeni sürümleri ile kullanıcı talepleri doğrultusunda geliştirilmektedir.
Opencart ile ücretli edineceğin bir çok özellik zaten Arastta'da mevcut. Bir artısı daha var ki çok hoşuma gidiyor. Opencart ta bulunan bütün eklentileri Arastta da da kullanabiliyor olmak.
ayrıca ürün eklem özelliği ile ben çok opencart'tan daha ileri seviye olduğunu söyleyebilirim.
Yıllarca prestashop, opencart ile site yapmış bi olarak söylüyorum. Benim için Arastta ile çalışmak çok kolay. Çok ğüçlü bir altyapısı var. ayrıca böyle bir sistemin ülkemin insanları tarafından yapılıp geliştiriliyor olması da bana anlamlı geliyor.
Arastta ile çoklu mağaza açabilir ve her kullanıcı kendi mağazasını yönetebilir. Ben bir kullanıcı olarak çok beğenip müşterilerime yapıyorum. Burdan yaptığım sitelerini adresini veremem. Ama özelden isteyen olur ise verebilirim.