Ahmet adlı üyeden alıntı

3 Ay içinde sonucu göreceksin sözleri falan hep hikaye. Spor yapmak vücut geliştirmenin sadece %40'ıdır. İyi bir beslenme olmadığı sürece o %40'ı da göremezsin. Tam 6 ayımı verdim salonlara, yapılabilecek çoğu programı yaptım, inan bana göğüs pressde 95 tekrar yaptığım gün oldu ama gelişim 6 ayda sadece %2-3 arasında kaldı. Bu değişimi de karbonhidrat ve protein tozuyla ancak yakalayabildim. Onları kullanmasam bu kadarı da olmayacaktı.

Şimdi ki heyecanını anlıyorum ama çok fazla umut etme, ay sonu ölçümlerin yapıldığında vücudun aynı çıkarsa büyük hayal kırıklığı yaşarsın. Kendi deneyimlerim ve etrafımda ki sporculardan izlediğim deneyimler sonucunda şunu söyleyebilirim; spor bir ay, 3 ay, 6 aylık bir şey değil. Çok iyi vücuda sahip olmanın tek yolu çok iyi beslenip yıllarca spor yapmaktır. Eğer bu işe verecek iyi bir beslenme bütçen ve yılların yoksa çok fazla heveslenme. Yine devam et, sağlıklı olursun ama içinde o büyük umutlar, beklentiler olmasın.


bu sizin vücudunuz ve hatalarınızla alakalı. 95 tekrar dikkatimi çekti mesela öncelikle. bu çok hatalı ve yapılmaması gereken bir hareket. tek yapacağı şey laktik asit biriktirmek ve hatta kaslarınızı küçültmek olacaktır. vücut geliştirme hiç bir zaman fazla ağırlık ya da çok tekrar olmadı. supplement alımından bahsetmişsiniz. supplement gelişimi tetikleyen bir yol değildir yalnızca destekleyicidir. ben 1 ölçek protein tozundan aldığınız proteinin sabah kahvaltımda sadece yumurtadan alıyorum. 3 ya da 6 ay kesinlikle düşük zaman dilimleri değil. sağlıklı ve vücut geliştirmede zirveye ulaşmamış bir insan net rakamlar söz konusu olmasa da 1 ay içerisinde doğru beslenme ve antrenman ile 5 kilo sağlıklı yağ yakabilir, 1,5 kg kas inşa edebilir. ben 3 ayda harika bir değişim yakaladığımı çok iyi bilirim. sınırlar tamamen kişiyle alakalı. ha ama haklı olduğunuz noktalar da var. bu iş sabır ve bütçe işidir yalan değil.