lostyazilim
tr.link

E-ticaret için gerekli yardımı bulamıyorum

18 Mesajlar 1.825 Okunma
lstbozum
tr.link

zekaigulin zekaigulin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bu yolun yolcusu
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Z** K**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 63 / 65
  • Ticaret 0, (%0)
birde bilgisayar parçaları arasında hangi parçaları onerirsiniz ben fiyatı 5 -10 tl geçmeyen ürünleri düşünüyorum , usb kablosu vs gibi

wmaraci
reklam

adm34 adm34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi / Fotoğra
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 518
  • Beğeniler 338 / 208
  • Ticaret 2, (%100)
sattığınız ürün grubu ne olcak örnek veriyorum ben elektronik mutfak eşyaları satıyorum %10 komisyon kesiliyor (%10 deniliyor fakat genelde %11 civarında kesiliyor) ayrıca ilave olarak mutfak eşyaları satıyorum tencere tava bu ürünlerinde komisyon oranları %15 artı farklı kategorideki ürünü sattığım için %0.6 ilaveten komisyon kesiliyor yani %15+%0,6 bunları hesaplarken önce 15 tl üzerinden hesaplıycaksanız komisyon oranını %10 ise %12 olarak hesaplayın komisyon oranı 15 ise 16.5 olarak hesaplamanız daha sağlıklı olur + kargo ücretlerini de siz karşılıyorsanız ona göre ilave etmeniz lazım
paranızın hesaba yatması sitede hatırladığım kadarıyla ürün teslim edildikten ortalama 3 gün sonra deniliyordu yanlışım varsa kusura bakmayın n11 in kestiği komisyondan dolayı kendi sitemi açmayı düşünmüyor değilim :D

alemburda alemburda Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek IT - Enformasyon Teknolojileri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1403
  • Beğeniler 151 / 352
  • Ticaret 1, (%100)
N11 tekstil %16 komisyon (reklam icin komisyonuda dahil)
Satislariniz cok guzel hizli bir sekilde giderse n11 zaten sizi toplantiya cagirir ve %0 komisyonlu teklifini onerir :D

LitmuS LitmuS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Dijital Web Hizmetleri
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 93 / 93
  • Ticaret 10, (%100)
Hepsinden önce FİRMA 'mısın?

Detaylar iftardan sonra 🟢
wmaraci
wmaraci

Euphrates Euphrates Bir tutam HUZUR ! Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Error / %&
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2978
  • Beğeniler 0 / 628
  • Ticaret 119, (%100)
Bize ürün maliyetini söylersen fiyat çıkaralım sana bir de kargo anlaşman var mı ? Önemli olay kargo anlaşması.

* Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!

• Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Z** K**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 63 / 65
  • Ticaret 0, (%0)
hocam kucuk bir işletmeyim

• Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Z** K**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 63 / 65
  • Ticaret 0, (%0)
hocam urun maliyetini cıkarmıyorum yarın fiyat listesi gelecek , mesela alış fiyatımız 5 tl olsun bunu kaca satmamız gerek , gg dükkan ücreti 50 tl , komisyonu %15 kargoyu gg anlasması ile gonderiyoruz kargo ucreti ise 3,80 olarak

• Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Z** K**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 63 / 65
  • Ticaret 0, (%0)
BU YAZIYA NE DİYORSUNUZ HOCALARIM

1) Mali kaynak yani yatırım bulma süreci işler yolunda giden bir girişim için de uzun sürebilir. 1-2 ayda kesin yatırım bulurum diye kendinizi kandırmayın. En iyi koşullarda 3-6 arasında yatırım alacağınızı düşünerek kendinizi garantiye alın ve ihtiyacınız varsa hemen yatırım aramaya koyulun.

2) En kötü birilerine satar çıkarım diyerek fazla cesur davranmayın, işler kötüye giderken herkes sizin kadar risk almayabilir. Yeni fırsatlar daha fazla ilgi çeker.

3) Eğer yatırımcılarınız girişimciyse ve yeniden bir girişime soyunacaksa işleri sıkı tutun. Bu biraz eve gelen yeni kardeş gibidir. Yatırımlar diğer girişime kaymaya başlarsa sizin girişiminizin ne olacağını iyi düşünün. Gerekirse onlarla beraber yeni yatırımcı arayın.

4) Herkes en ucuzu almak için benim kadar arama yapmıyor. En ucuz malı ve en iyi malı satmak mantıklı görünse de çok satmak değil karlı satmak asıl hedefiniz olsun. Daha pahalı satış yaparsanız da hizmetiniz ile bu farkın karşılığını verin.

5) Rakiplerin ve pazarın durumunu iyi takip edin. Kimin sizi nasıl etkileyeceğini iyi düşünün. Bir şeyler kötüye gitmeye başladıysa herkes kendini kurtarmaya bakar.

6) Dikey dediğiniz alan kültürel ve manevi değerlere yakınsa daha dikkatli olun.

7) Sermayeniz olmadan yola çıkarsanız büyük ihtimalle batarsınız. E-ticaretin operasyonel ve internet üzerindeki masrafları hiç de az değil. Emre Kurttepeli’nin “Eskiden 100 bin TL ile bir e-girişim kurabiliyordunuz, şimdi 500 bin TL olmadan başlamak manasız.” sözünü en azından e-ticaret için dikkate alın.

8) İlk heyecana ve size gösterilen ilgi özgüven verebilir ama işe odaklanmazsanız özgüvenin para etmediğini anlarsınız.

9) Bilmediğiniz işi dışardan izleyerek öğrendiğinizi sanmayın; “Bakarak öğrenilseydi, kediler ciğerci olurdu” sözünü hatırlayın.

10) Ekibinizin çekirdek kadrosunu da bir şeyleri yaşayarak öğrenmiş kişilerden kurun.

11) Elinizin altında bildiğiniz ve başardığınız bir iş varken yeni bir işe adım atmak aslında asıl işinizi ihmal etmektir ve bu ihmal o işi de riske atabilir.

12) Herkesle beraber heyecanlanırsanız, herkesle beraber batabilirsiniz. Gerçekten inandığınız için (sadece sözlere değil, rakamlara da) bir işe adım atın.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al