lostyazilim
tr.link

Google Penguen Güncellemesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

29 Mesajlar 4.943 Okunma
lstbozum
tr.link

Swat Swat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 49 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Bu olay olmadan önce borsada çok aşırı değer kaybetti hisseleri. Muhtemelen google bu düşüşün önüne geçmek için benim tahminimce google kendine reklam veren siteleri üst sıralara taşıdı. Reklam vermeyen kalitesi siteler dibe vurdu. Bakalım bu ne kadar böyle devam edecek.

wmaraci
reklam

olkunmustafa olkunmustafa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web & Android Developer
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 60 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

Swat adlı üyeden alıntı

Bu olay olmadan önce borsada çok aşırı değer kaybetti hisseleri. Muhtemelen google bu düşüşün önüne geçmek için benim tahminimce google kendine reklam veren siteleri üst sıralara taşıdı. Reklam vermeyen kalitesi siteler dibe vurdu. Bakalım bu ne kadar böyle devam edecek.

Eğer durum böyleyse gerçekten google için üzücü bir durum olmuş.Olayı böyle paraya dönüştürmeye kalkamaz umarım...

• Üyelik 23.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 49 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Yeniden değerlendirmeye cevap geldi.

Google'ın Web Yöneticisi Kuralları'na uygunluğunun yeniden değerlendirilmesi için istek aldık.
Sitenizi inceledik ve sitenizin Google'daki sıralamasını değiştirecek, webspam ekibi tarafından el ile yapılmış bir işlem bulamadık. Karşılaşabileceğiniz herhangi bir sıralama sorununun webspam ekibinin el ile yaptığı bir işlemle ilgisi olmadığından siteniz için yeniden değerlendirme isteğinde bulunmanıza gerek yoktur.
Elbette, sitenizin sıralamasını etkileyen başka sorunlar olabilir. Google'ın bilgisayarları, arama sonuçlarımızın sıralamasını algoritmalar olarak bilinen bir formüller dizisi ile belirler. Her yıl arama algoritmalarımızda yüzlerce değişiklik yaparız ve sayfaları sıralarken 200'den fazla farklı sinyalden yararlanırız. Algoritmalarımız ve Web (sizin sayfanız dahil) değiştikçe, kullanıcılarımıza en iyi sonuçları sunmak için güncellemeler yaptığımızdan sıralamada bazı dalgalanmalar oluşabilir.
Sıralamada bir değişiklikle karşılaştıysanız ve bunun basit bir algoritma değişikliğinin ötesinde olduğundan şüphelendiyseniz, sitenizin içeriği, içerik yönetim sistemi veya sunucu mimarisinde yapılan önemli değişiklikler gibi başka şeyleri de olası nedenler kapsamında araştırmak isteyebilirsiniz. Örneğin sunucunuz sayfaları Googlebot'a sunmayı durdurursa veya sitenizdeki sayfalarının büyük bir bölümünün URL'lerini değiştirdiyseniz, sitenin sıralaması iyi olmayabilir. Bu makalede sitenizin aramada neden iyi bir sonuca ulaşmadığı ile ilgili diğer olası nedenlerin bir listesini bulabilirsiniz.

MehmetAliATLI MehmetAliATLI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 759
  • Beğeniler 161 / 84
  • Ticaret 9, (%100)

Swat adlı üyeden alıntı

Yeniden değerlendirmeye cevap geldi.

Anlaşılan o ki sizin siteniz spamdan değil farklı bir durumdan etkilenmiş.

🔒 http://mcmyazilim.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 23.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 49 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Bi türlü çözemedim neden etkilendiğini.

Ek Olarak: Başka bi fikri olan var mı ?

May May Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 64 / 82
  • Ticaret 4, (%100)

sonses10 adlı üyeden alıntı

Google Penguen Güncellemesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bilindiği gibi 24 Nisan itibariyle Google yeni bir algoritma ile karşımıza çıktı. Bir çok web sitesi de bu güncellemeden nasibini aldı. Gördüğüm kadarı ile herkes şu sorunun cevabını arıyor. Google Penguen güncellemesi ile neler oldu? Araştırmalarım sonunda güncelleme ile ilgili değerli bilgilere mazhar oldum. Google Penguen güncellemesi ile tüm spam yayın yapan ve anahtar kelime yoğunluğuna sahip sitelere gerekli cezayı verdi.

Bu güncelleme tüm arama sonuçlarını etkiledi. Güncel blog kelimesinde birinci sırada olan sitem bile bu güncellemeden etkilendi. Bunun aksine basit içerikli ancak ziyaretçiyi kandırmayan siteler ise ödüllendirildi. Sitelerinizde hit düşüşü varsa sizin de sitenize Google Penguen tokat atmış anlamına geliyor. Aksine sitelerinizin ziyaretçi yoğunluğu arttı ve trafiğinizi kabartmaya başladıysa Google Penguen güncellemesi size güldü demektir. Aslında Google 19 Nisan tarihinde de Panda 3,5 güncellemesi ile gelmişti karşımıza. Panda güncellemesi spam içerik aksine spam yapmayan siteler içindi. Panda güncellemesiyle spam yapmayan siteniz varsa sıralamalarda üstlere getirildi.

Bizler bu noktada neler yapmalıyız. Öncelikle spam içeriklerimizden kurtulmalıyız. Google aramalarında önde çıkmak adına yaptığımız anahtar kelime optimizasyonlarından vazgeçmeliyiz. Aşırı optimizasyon yarardan çok zarar verir bu söze ayak uydurmalıyız. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Google webmaster araçlarından tekrar inceleme isteğinde bulunmalıyız. Benzer içeriğe sahip yeni konular oluşturmayın. Özellikle trojan ve virüs gibi zararlı içerik durumlarında aceleci davranıp sitenizi temizleyin. Gereksiz google sorguları göndermeyin. Gizli yönlendirmeler ve gizli bağlantılar (hacklink) kullanmayın. Makalemizin başından beri söylediğimiz gibi spam ve alakasız anahtar kelime kasmayı bırakın. İşte bunlar olmazsa Google Penguen de sizin elinizden tutacaktır.

Mehmet Ali ATLI / Ucli.Net Yazarı…
Kaynak:http://www.ucli.net/google-penguen-guncellemesi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

Google'ın neresinde yazıyor bunlar. Link verirseniz sevinirim

• Üyelik 13.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 759
  • Beğeniler 161 / 84
  • Ticaret 9, (%100)

May adlı üyeden alıntı

Google'ın neresinde yazıyor bunlar. Link verirseniz sevinirim

Bu dönemde google üzerinden gelen spam mesajıyla almıştım gerekli bilgiyi. Sornasında araştırmaya koyuldum ve yabancı kaynaklarda rastladığım bilgiyi Türkçeleştirdim. Yani bu bilgiyi google kendisi yayınlamadı yayınlamaz da. Arkadaş ben size bunu yaptım karşılığında bunu yaparsanız siteleriniz tekrar bu işi başarır diye sizce bilgi verir mi?

Ayrıca faydalanmış olduğum blog : http://searchengineland.com/google-launches-update-targeting-webspam-in-search-results-119295

May May Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 64 / 82
  • Ticaret 4, (%100)

sonses10 adlı üyeden alıntı

Bu dönemde google üzerinden gelen spam mesajıyla almıştım gerekli bilgiyi. Sornasında araştırmaya koyuldum ve yabancı kaynaklarda rastladığım bilgiyi Türkçeleştirdim. Yani bu bilgiyi google kendisi yayınlamadı yayınlamaz da. Arkadaş ben size bunu yaptım karşılığında bunu yaparsanız siteleriniz tekrar bu işi başarır diye sizce bilgi verir mi?

Vermesi gerekir. Özgün içerik olmayan siteleri çöpe atacağım desin bak ne olur

• Üyelik 13.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 759
  • Beğeniler 161 / 84
  • Ticaret 9, (%100)
Öyle bişey olsa webmaster dediğin kesim dışında sitesi olan kalmaz. Bi bakıma sade bilgiye ulaşmak kolaylaşır. İyi olurmu çok iyi olur ancak; google para kazanma hedefli bir mekanizmadan ibarettir. Aynen bizim gibi. O nedenle bu bildiriyi sadece ve açık bir dile değil de daha karmaşık bir biçimde anlatır. Hayırlısı :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al