Selam sevgili ve saygıdeğer wmaraci (TEŞEKKÜRLER KREATORN :D) üyeleri! Vaktinizi çaldığım için özür dileyerek başlayıp kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. 18 yaşındayım ve bu sene üniversiteye başlıyorum. Makale yazarlığı yaparak gelir elde ediyorum. Daha önce kendi sitemi açmaya karar verdim ve sonuç tahmin edebileceğiniz gibi hüsran :rolleyes:

Kendime bir sağlık sitesi açtım. Başlarda aklıma gelen konularda araştırma yapıp (özellikle yabancı kaynakları inceleyerek) günde 2-3 yazı giriyordum. Sonra birisiyle tanıştım ve bana belirli anahtar kelimeler üzerine çalışmamı söyledi. Zamanla SEO ile alakalı birçok araştırma yaptım internet üzerinden sürekli okudum bir şeyler öğrenmeye çalıştım ve kendi çapımda bir şeylere kalkıştım.

Sonrasında adwords keyword tool ile kelimelerin aranma hacimlerine baktım. Yüksek olmayan kelimelerle başlayıp o kelimelerde ilk sıraya çıkmayı hedefledim.

Gerçekten bu kategoride (yaklaşık 2 yıl önceydi) piyasada hiç olmadığı kadar kaliteli içerikler hazırladım. Eminim yazıları görseydiniz siz de hak verirdiniz. Söz gelimi 6 ay civarında Google Analytics üzerinden günlük 4-5 hiti geçemedim :D

"Çok uzattın ulan konuş artık sadede gel!" diyebilirsiniz haklısınız da :D Sorum şu:

Kendime yeni bir kategori belirledim ve bu kategoride bir site açmaya karar verdim. Kimsenin bana "Al şunları şunları yap ekmeğime ortak ol al sana siteni yükseltme para kazanma taktiği" deyip beni hazıra götürmeyeceğinin farkındayım :D Fakat rica etsem açmaya karar verdiğim bu sitede nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Ne yapmakla başlamalıyım? Günde kaç yazı girmeliyim? Bir kelimede yükselmek için nereden başlamalıyım? Tanıtım yazısı vb. ne zaman almalıyım?

Yukarıdaki soruların cevabını öğrenmek istiyorum. Bunların hepsini internetten daha önce araştırdım ve araştırmaya da devam ediyorum. Buraya yazarak kesinlikle hazıra konmak gibi bir şey planlamıyorum. Sadece sizin önerilerinizin bana ışık tutacağı kanaatindeyim.

Fazla uzattığım için tekrardan özür diliyor ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Sevgiler! :)