Muhammedchan adlı üyeden alıntı

Zaman ayırıp tek tek cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Dediklerinizden sonra genel olarak aklımdaki tüm sorular gitti. Dediğiniz gibi öncelikle iyi bir yatırım ve 1-2 sene ile sağlam takipçisi olan sayfa edinmeyi planlıyorum.

E-Ticaret noktasında kendim ve şuanda bir arkadaşım planlamış olduğun benzer planı gerçekleştiren olarak benim gözlemlerim, tecrübelerim bunlar.

Şuan 17 sayfayı kontrol ediyordu, en son hatırladığım, kategorilere göre ayırdığı için yer yer bazı kategori sayfalarının yedeklerini benzer takipçi sayısına yetiştirdikten sonra kategoriye ait ana hesabın satışını yapıyor, haliyle sayfa sayısı sık sık değişiyor.

Sıkı bir çalışma gerektiriyor ancak, geri dönüşü net bir şekilde alıyor. En azından onun için başarılı bir sonuç, iyi bir para kaynağı.

Muhammedchan adlı üyeden alıntı

Sadece benimle aynı konudaki 1 milyonluk sayfaya verdiğim doğru ve ilgi çekici reklamın bana 1000 ve üzeri takipçi getirmesi konusunda emin olamamıştım. Buda bu alandaki tecrübesizlikte kaynaklanıyor sanırım. Belki doğru reklam veren kişiler tek reklamda 5 bin takipçi kazanabiliyordur.

5Bin takipçiden çok daha fazlası geldiği de olabilir, bunu kendi basit örneğimle vereceğim; bir aksesuar eşyası satışımız vardı, ülkede özellikle genç kitlenin takibi çok fazla olan bir dizinin. Dizi içerisinde geçen bir aksesuar eşyası, bahsettiğim arkadaşın 300bin - 100binlik iki benzer kategoriye hitap eden -kitlesi olan- hesaplara paylaşımda bulundurttum.

Geri dönüş muazzamdı.

Daha sonra nispeten 70binlerde olan ve 50binlerde olan iki dizinin ortak sayfası ile reklam çalışması yaptım, yine instagram post paylaşımı üzerine. Dönüşler sayı olarak fark ediyordu ama uçurum çok fazla değildi ve e-ticaret için daha kazançlı bir tablo çıktı ortaya.

Bu gözlemime göre diyebilirim ki; verilecek reklam sayfanın kitlesinin hitabından daha önemli.

100 kişi - 1 kişi ilgisi yerine
20 kişi - 5 kişi ilgisi

daha makul duran bir tablo.

Klasik bir vine tadında videolar attılan sayfanın geri dönüşü bazen 100'ü bile bulmayabilir.

Yine bir tecrübe ile kazandığım noktada; bunu denemelisin. Asıl reklam vereceğin sayfa nispeten biraz daha konu dışı kalıyorsa, ana konuya daha hakim bir 300binlik sayfa ile reklama başlarsan, maliyeti yükselterek çıkarsan sonuçları karşılaştırmakta senin için daha kolay olur.