Arkadaşlar bende Z5 compact kullanan birisiyim telefon ilk geldiğinde hangi kafayla yaptıysam aldım 1 2 dakika da musluk altında yıkadım :) hiçbir sorun olmadı çıkarttım devam ettim, duştayken telefon çaldı aldım konuştum, o felaket seviyesinde ki yağmur altında kullandım, banyoda su kovasının içine düşmüş 5 10 dk sonra fark ettim ancak tüm bu olanlardan sonra özellikle suya düşmesi yaptığım işlem hep şu oldu;
önce telefonu alırım ve saç kurutma makinası ile özellikle usb, kulaklık girişlerinden kurutmaya çalışırım ve en az 2 3 saat beklerim şarj etmem herhangi bir kısa devre vs. olmaması için.
En son kovaya düştüğünde dediğimde acelem vardı aldım çıktım ancak telefon kendine kendine müzik açıp kapatmaya başlamıştı, o yüzden cihazı kapalı konuma aldım ve 1 2 saat yine ellemedim kendine geldi.
Gelelim su geçirme garantisine, bunu Sony çok yanlış lanse etti, SU GEÇİRMEZ ibaresini kullanarak, hatta ve hatta gidip deniz altında çekim yaparak reklam yaptı. Biliyorsunuz garanti sadece tatlı suyu karşılıyor bu tamamen tüketiciyi kandırmaktır.
Bunu tüm firmalar yapıyordu ki sonra tepki oluştu ve artık SUYA DAYANIKLI ibaresi haline dönüştürdüler. Yani arkadaşın dediği gibi al telefonu suya sok anlamına gelmiyor ancak ufak tefek kazalarda işe yarayacağını söylüyor. Sizde durumu güzelce teknik servise anlatın ve onlar kullanıcı hatası derse tüketici mahkemesine başvurun.