sony yanlış lanse etti ve bunun hatasını yüz binlerce telefon değiştirerek ödedi fark ettiyseniz suya dayanıklı ibaresi yeni telefon reklamlarında yer almaz ayrıca garanti uygulaması yıllar önce değişti sony yeni çıkardığı performance x ve xz gibi amiral telefonlara bile suya dayanıklı reklamı yapmıyor onu geçtim amiral olmayan telefona suya dayanıklı içerik koymuyor bunu iphone ve Samsun ta yapıyor garanti ibaresi bellidir yanlış kullanım ise ödersin suya sokarsan garanti dışı kalabileceğini söyler test belli koşulda yapılmıştır yeni garanti kapsamında yağmur sıvı dökülmesi hafif yıkama koşullarını kapsar ama bir nevi de su geçirme şans olayıdır ben youtube videoları gördüm adam 2 gün Samsung telefonu suda tutuyor çalışıyor diğer video da 5 dk oluyor çalışmıyor bu olay birazda akışkanlar mekaniğine dayanır dediğim gibi burda geçirmez olarak aldığınız telefon size patlayabilir çünkü artık reklamı yok size satan firma nasıl lanse etti bilmiyorum ama içinden yenilenmiş kılavuz vardır açın bakın orda yazar yine haklı olduğumuzu düşünüyorsanız öyledir belki çerçeve sıkıntılı su sızıyor yinede bozuk bi telefonunuz var verin garantiye anlatın ne olacağını görürsünüz zaten