Merhabalar,

Dernek kurmak için bir dizi işlemler yapmanıza gerek bulunmuyor. Bir dilekçe ile belediyeye dernek kurduğunuzu bildirmeniz yeterli oluyor.

Sonrasında kırtasiyecilerden alacağınız bir fatura destesi ile aldığınız bağışlara fatura kesebilirsiniz.

Ancak dikkat edilmesi gerken bir husus bulunuyor alınan paralar ticarete hiçbir şekilde harcanmayacak. Aldığınız paraları üye kartlarına dernek harcamalarına yada üye etkinliklerine harcamanız gerekiyor.

Vergi mükellifi olmadığınız için faturalar vs. için muhasebeci tutmanıza gerek yok.

Projenizi de iyi bir şekilde tanımlamanız gerekiyor. Örneğin ben oyunseverler ismini duyunca hangi insan oyun sevdiği için dernek yada bir topluluk üyesi olur dedim.

Ancak siz tüm oyun severleri bir araya getirip etkinlikler düzenleyerek hem tanışma hem de kaynaşma amacı taşıdığınızı yada daha yaratıcı bir fikriniz olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. Bu durumu da dernek kurarken anlatmanıza gerek yok.

Olası bir polis kontrolünde çalışmalarınızın ve niyetinizin kanıtlanması için belirlemeniz gerekiyor dedim. Yoksa kanarya sevenler derneği gibi kuş topluluğu altında kumar vs oynama yada kara para aklama suçuna maruz kalabilirsiniz eğer sizi sevmeyen birisi şikayet ederse tabi ki.