Yakın zamanda Türk.net'e geçiş yaptım, bundan sonraki yaşananlarla ilgili durumu anlatacağım. Amacım firmayı kötülemek değil, tecrübeleri paylaşmakdır.
Türknet websitesinde altyapımı sorguladığımda 75mbps ve adil kullanım kotası olmayan bir altyapıya sahip olduğumu gördüm, günümüz şartlarında heycanlandıran bir tarife olarak gözüküyor, daha sonra taahütüm olduğu için işlemleri yarım bıraktım 1 sonrasında taahütüm bitiyordu, ben aramadan onlar beni aradı ve başvuru başlattık.
Abone evraklarımı gönderdim, yaklaşık 1 hafta sonra aktivasyon tamamlandı ve bana bir mesaj geldi. Hat çekimi için binanınızın telefon kutusuna adınızın yazılı olduğu kablolar bırakılmıştır, hattı kendiniz çekmelisiniz gibi bir yazı vardı. Hemen aşağıdak kutudan kabloyu çektim.Modemi taktım, ancak sinyal yoktu. Arıza kaydı bıraktım 5 gün sonra düzeltmişler. Bağlandım modem kurulumumu yaptım, ancak bana gelen hız 2mbps hatta bazen 1.5mbps şeklindeydi.
Hemen arıza kaydı bıraktım, düzelttiklerini söylediler ancak düzeltilmemişti. Tekrar arıza kaydı bıraktım, düzelttiklerini söyledir ama gene güzeltilmemişti. Bu işlem yaklaşık 5 arıza kaydı ile son buldu. En sonra arıza kaydı bırakmak istediğimde altyapımın bukadarına izin verdiğini söylediler bana. Bende abone iptal için gerekli işlemleri başlattım.
Haklı olup olmakları konusunda;
Aynı altyapıyı kullarak başka bir firmadan 50mbps 75gb adil kullanım kotası olan bir paketi kullanıyordum, yani altyapım 50'ye kadar izin veriyor. Ancak şuan öyle bir paket yok olsa geçmezdim.
Önceden vardı şimdi yok gibi saçma şeyler düşünen kişiler olursa diye söylüyorum üst komşum Superonline firmasından 24mbps alıyor aynı bina altyapısı ile.
Bir diğer konu sen kabloyu hata çekmişsindir diyenler için, firmaların kullandığı sinyal ölçüm cihazları ile direk binanın altındaki telefon kutusundan ölçüm yapıldı, orada da 2mbps gibi bir hız gözüküyor.
Bu soruları sorduğumda müşteri hizmetleri telefonu yüzüme kapatmaya başladı. Olan tek şey bedavadan modem almış oldum. Tplink vdsl2 modem satıyorum hiç kullanılmamış isteyen varsa yazsın. :P