Öncelikle projen hayırlı olsun dostum.
SEO'yu iyi anlamak aslında soruna yanıt bulmanda en zor adımı geçmek demektir. SEO tek başına içerik girmek ya da sadece reklam yapmak ya da sadece tanıtım yazıları yayınlatmak ya da sadece başka bir şey değildir. SEO bunların bütünüyle bir araya gelmesiyle oluşan kapsamlıca bir çalışmadır.
Siz temanızın tasarımını, temada kullandığınız dizilimleri SEO'ya uygun hale getirerek bu işe başlayabilirsiniz. Yukarıda saydığım işlemleri de sırayla eklersiniz.
Sorunuzun asıl noktası ise SEO eklentileri. Bu eklentiler sizlere gelişmiş yönetim panelleri sunarlar ve manuel olarak tek tek yapacağınız birçok işlemi kısa sürede toplu olarak yapmanıza imkan tanırlar. Ancak bundan daha önemlisi de -özellikle Yoast'ta bulunan- öneri araçları ile yazdığınız yazıları nasıl daha SEO uyumlu nasıl daha kullanıcılının okuyabilmesine uygun hale getirebileceğinize dair önerilerde ve uyarılarda bulunurlar. Yani yazınızı daha düzgün şekilde yazmanıza olanak tanırlar.
Ben bu noktada size Yoast'ı tavsiye ederim. Son güncellemeleri ile özellikle site içi ve site dışı link takibi konusunda da birçok yeni fonksiyon getiren Yoast ile işiniz daha kolay olacaktır.
Wmaracı üzerinde de sürekli güncel tuttuğum bir içerik var. Gelişmiş Yoast Ayarları konusundan takip edebilirsiniz.