Nesco Altta yazacaklarım web üzerine dillerdir. Mobil hakkında pek bir bilgim yok. O yüzden mobil diyorsan alttakileri dikkate alma.

1-Html : Sitelerin iskeletini oluşturan işaretleme dilidir. Yani logo üstte olsun menü altta olsun vs. şeyleri html ile yazarsın.

2-Css : Html ile oluşturduğun iskeleti şekillendirme işlemlerini yaparsın. Sitedeki renkler , boyutlar vs. Kısaca html kaba inşaat css ince işçilik.

3-Javascript : Birçok şey yapabilirsin. Genel olarak sitede etkileşim istediğin yerlerde kullanılır. İşte iki kutu içine sayıları yazarsın ve anında toplamını başka yerde gösterirsin veya bişeye tıkladığında uyarı verdirirsin. Kontrol edilecek şeyler varsa kontrol ettirirsin falan vs.

4-Php - Asp : Sitenin dinamik olmasını istiyorsan bu dillerden birini kullanabilirsin. Üye girişi , veritabanı işlemleri , iletişim formları vs çoğu işlemler bu diller ile olur. Html css işaretleme dili iken bunlar web programlama dilleridir. Hangisi sana kolay veya kullanımı hoş geliyorsa onu tercih edebilirsin. Benim tavsiyem php dir. Php linüx tabanlı açık kaynaklı koddur.Wordpress de php dili ile yazılmıştır. Asp hakkında çok bilgim yok ama microsoftun çıkardığı bir dildir. Daha detaylı araştırmanı tavsiye ederim.

Yukarıda verdiğim bilgiler kısaca mantığını anlaman içindi. Yani çok detaylı istersen yardımcı oluruz yine. Sıralaması da yazdığım şekilde olabilir ama javascript bilmeden de php öğrenebilirsin. Ben mesela javascript pek bilmiyorum sadece kodlarını nereye kopyalarım onları biliyorum. Ama php bilgim var. Zaten html css öğrendikten sonra kafanda bişeyler canlanır.

Şimdiden kolay gelsin.