Parayla alınan makaleler çok yüksek hit de getirebilir çok azda getirebilir. Bu durum %90 Site sahibiyle ilgilidir.
Site sahibi iyi bir seo yapmıyor sağlam bir sosyal ağa sahip değil site tanıtımı iyi yapılmıyor ancak makale hit getirsin, ne yazıkki böyle bir işleme sistemi dünyada bulunmuyor.
Ancak diğer yandan sitenin hangi konular üzerinde daha çok hit çektiği analiz edilirse buna göre bir konu belirlenir ve yazar bununla ilgili bir yazı hazırlar.
Diğer yandan makale iyi olsun yüksek HİT getirsin 100 kelimesi 1 TL yada 1.5 TL gibi rakamlar veririm deniliyorsa buda hatalı bir durum.
Bir makale yazarı siteyi Analytics bilgileri olmadan analiz edecek, siteye bağlı ilgi çekici konu bulacak, bu konu üzerinde birden fazla sitede konu okuyacak, iyi bir değerlendirme yapıp giriş ve sonuç paragraflarına kadar konu bütünlüğü sağlayacak.
Tüm bu açıdan bakınca 300 kelimelik bir tane makalenin yazılması en az yarım saat sürüyor. Sitede genelde araştırmasız hızlı bir şekilde yazıldığı için bir makale 5 dakikada yazılır sanılıyor.
Yarım saatte 1 makale 100 kelimesi 1 TL günde 5 saat ayırıp 300 kelimelik makaleler yazsan 30 TL ediyor. Kafanın şişesi ve kazanılan para sizce uğraşmaya değer mi?
Bende yazarlık yapıyorum ancak az sayıda makale kabul ediyorum konuları kendim belirliyorum sadece yüksek kalitede yazıyorum çünkü maddi kazanç için değil farklı bir projeye maddi kaynak olsun diye yazıyorum.
Maksatım genel bilgilendirme yapmak konu sabine tavsiyem ise konuları kendisinin belirlemesi yada siteyi konuyu ve makaleyi analiz yapmak için yazara yüksek ücret vermesi oluyor.