AzX66
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
ilginç hep resimleri okumadığı yazıyor siteye öğeyi denetleden bakar mısınız link var mı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Resim üzerindeki yazıyı okuyup sizin sitenizi göstermiyor.Resim ana hatları ile aynı olduğu için aynı resimleri getirirken sizin sitenizi de getiriyor.Karakter işleme gibi bir durum yok yani :)
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Blacksheep dostum konuyu sanırım tam anlatamadım. Görsel arama yapmıyorum. Normal arama yapıyorum.
benim site diyelim xxx.com. Resimi alıp sayfasına koyan da yyy.com.
Ben şunu arıyorum: xxx.com ve resimin bulunduğu yyy.com sitesi sonuçlarda çıkıyor. Ayrıca site:yyy.com xxx.com yazınca da aynı sayfa çıkıyor. Sayfaya girdiğim zaman ortada xxx.com diye bir link yok. Link resimin üzerine gömülmüş. Aynı resmi alıp link eklemeyen Türk siteleri ise çıkmıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tamam buldum.
Resimi bilgisayarıma indirdim. Photoshop ile açtım. File info > Origin kısmına geldim ve Credit Line bölümüne sitemin adresini yazmışlar. Google sanırım bunu okudu.
Peki bunun ne gibi bir artısı olur?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence bu konu bu kadar abartılmamalı. Elbette pdf içeriğini okuyup indexleyecek çünkü pdf genellikle metinsel veriler içeriyor, ben kitabımın 3-4 sayfasını tarayıcı ile tarayıp pdf ile olarak sunarsam index aldığında google örümcekleri ocr tarzı bir teknoloji ile okuyup sunar. Bu durum google'ın akademik arama olayında can simidi görevi görüyor bence.
Görsele gelince eğer ocr ile görselin okunup indexleri etkileme gibi bir olayı olsaydı eminim web içeriği bir hayli değişirdi ve fazlasıyla spam yaratırdı. Hatta sosyal medya hesaplarından paylaşılan binlerce görsel olduğu farz edilirse backlink olmasa da değerlendirme kriterleri için bolca artı puan demek olurdu.
Dediğiniz gibi görselin dosya bilgilerini okuduğu için örümcekler ilişkilendirme yapmış olmalı. Biri botla çekip düz işlese dosya bilgisi bile kalmazdı eminim, kaynak göstermişler neyseki. :)
no time for caution