Merhaba arkadaşlar,
13 Temmuz itibariyle başlayan yeni bir dalglanma efektifleri bu günlerde oldukça sırıtkan olarak tüm webmasterlerin sinirlerini germeye başladı bazılarının ağızlarını kulaklarına kadar çekti.

Peki şu anda ne oluyor?
Bu soruya ne yazık ki pandora olan google tarafında hiçbir politika açıklanması yapılmaması ve tamamen deneyimler üzerine algısal ve duyarlı yaklaşımla biraz da kurban domainler vererek doğru sonuçlara ulaşarak bulduğumuz üzücü bir gerçek.

Geçmişe dayanan deneyimlerim ve şu anki yeni politikalardaki devrimsel değişikliklerle oluşan acemiliklerim ile genel yıllık politikalarları oluşturduktan sonra bir kaç versiyon atlaması yapıp relased sürümde yeni algoritmaya kadar sürdüren google bu sefer sağlam bir sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor. Tabi burada deneyimlerinden faydalandığım ve istişare ettiğim seo çalışmaları yapan dünyanın belli başlı ülkelerinde olan gruplar ve şirketleri de dahil etmek istiyorum.

Asıl soru ya gelirsek yani ne oluyor şu anda?
Aşikar gözüken bir durum olan sonuç haksız rekabet, spam boxlar ve backlinklerle ilgili güzel bir ayıklama ve soyutlama olduğunu görebiliyoruz.

Yani bir anda sitesi en ilk sayfadaki webmaster sitesini 2-3 hatta adım adım 10 a kadaar görüp buhramlar yaşayabilir hiç yokken piyasada yada yeni açmışken sitesi 1-2 gün içinde sitesini zirvede görenler de mutluluktan uçabilir.

Ne yapacağız?
Şu anda yürülükte olan politikadaki algoritma sorunu tam olarak ne bilmiyoruz tabi ki fakat herzamanki gbii developlment takımı bununla ilgili baya bir vidayı yerindne oynatıp tekrar montaja sorunları çözmek için uğraştığı kesin. Özellikle bu ayın 18 inden sonra belirsiz dalgalnamlarda maruz olduğunu sanan web masterlara önerim;

Sitenizin işleyişine devam edin küçük ana sayfanızda değişiklikler gösterin güncelleme adına ve bekleyin. Kısa zaman içinde gerçekten olumlu döngünün tekrar yerine gelmesini beklemekten başka bir çare yok. her yapacağınız bir çaba sizi çıkılmaz spamboxlarla uzun uğraşlara maruz bırakabilir.