ahmetp adlı üyeden alıntı

Öncelikle belirteyim, isteyen evrime inanır, istemeyen inanmaz. Saygı duyarım.

Ancak evrime inanmayıp bunu savunan insanlara karşı bir dakika derim. Çünkü maalesef evrime karşı çıkan insanlar evrim hakkında bilgisi olmayan insanlardır. Evrim hakkında bir kitap okumamış, bir makaleye göz atmamış, tek bir laboratuvar araştırmasını incelememiş insanlardır. Bunu size özel söylemiyorum. Gördüğüm şey bu.

Evrime inanmayan bilim adamı olmaz. Olsa da kaale alınmaz. Siz söyleyin, güneşe inanmıyorum diyen bilim adamı olur mu?

Evrim teorisi, özellikle de son 100 yılda büyük aşama kaydetmiş, tüm eksik parçaları neredeyse tamamlanmıştır. Bugün elimizdeki en işe yarar şeydir evrim.

Papa yıllardır evrimi red etmiş, kaçacak yeri kalmayınca kabul etmiştir. "Tanrı elinde sihirli bir değnek olan biri değildir" demiştir. Neden? Çünkü dinler yaşamak istiyorsa bilimle ters düşemez de ondan. Dünyanın 6.000 yaşında olduğunu iddaa edenler de bunlar değil miydi? Neden bugün bunu söylemeye utanıyorlar?

Evrimi anlamadan ilacını dahi yapamazsın. Doktor sana der ki, bu antibiyotiği fazla kullanma yoksa işe yaramaz. Çünkü virüsler direnç kazanır. Peki, virüse ne oluyor ve direnç kazanıyor? Mikroplar da evrim geçiriyor da o yüzden.

Şu araştırmaya bir göz atın: http://www.evrimagaci.org/makale/214

Evrimin insan gözü önünde nasıl gerçekleştiğini görün.

Bugün ben evrime inanmıyorum diyen hiç bir bilim adamına cevap dahi vermezler. Bugün ülkemizi yönetenler kendilerine göre bunu okul kitaplarından çıkarırlar ama bu evrimin gerçekliğinden bir şey götürmez. Gün gelir torunlarımız bizim halimize gülerler.

Şimdi gelelim "evrime inanmayan bilim adamları" listesine. Göze hemen Einstein çarpıyor.

Einstein gibi büyük bir bilim adamını kendi yanına çekmeye çalışanlar onun sözlerine bakarlar:

ve şu diğer meşhur sözü:

Fakat unutmayın ki Einstein şunu da demiştir:

Şimdi bu adam mı yaratılışa inanıyor? Peki ama dinsiz bilim topaldır sözünü neden söylemiştir?

Söz bu kadar değildir. Devamı şöyledir: Bilimsiz din kördür. Körlük mü kötü, topallık mı?

Belli ki adam bir şeyi açıkça ifade etmek istemiş. Konuştuğu topluluğu ve bulunduğu zamanı düşünürsek ancak bu kadar bilimin üstünlüğünü izah edebilmiş.

Ayrıca bir tanrıya inanmadığını da açıkça ifade etmişti. Tanrıya inanmayan bir adam neden evrimi red edecek? Uzaylıya mı inanacak?

Einstein'ın evrimi red ettiğine veya kabul ettiğine dair direkt bir referans bulunmuyor. Bir bilim adamı olarak bundan bahsetmemiştir. Charles Darwin'e olan hayranlığını ise sürekli belirtmiştir. Aynı şekilde Galileo'ya da. (Bu adamın da neden öldüğünü bir düşünün.)

Ayrıca Einstein bir biyolog muydu? Newton bir biyolog muydu? Tesla bir biyolog muydu? Biyoloji bu adamların uzmanlık alanı mıydı?

Kaldı ki Newton 1727'de ölmüş, Darwin'in doğal seçilim hakkında yazdığı Türlerin Kökeni 1856'da yayınlanmıştı.

Tesla'nın evrime inanmadığına dair kanıt var mı?

Listeye Stephen Hawking'i de yazmışlar. Ekle babam ekle.

Güzel bir açıklama yazısı için teşekkürler ama dediğim gibi evrim teorisine inanmıyorum
Bu yazınıza evrim teorisinin asıl mantığını anlattığım bir diğer yazımdan alıntı yaparak yanıtlamak istiyorum
"Evrim teorisi, Charles Darwin'in ortaya sürdüğü, tüm canlıların ortaya çıktıklarından itibaren değişime uğrayarak bugünkü formlarına ulaştığını iddia ettiği teoridir. Temelinde canlıların güçsüz oldukları yanlarını bir sonraki nesle aktarmayıp, sürekli güçlü parçalarının gelecek nesillere geçmesi sonucu, canlıların geçirdiği değişimi değişime dayanmaktadır. Evrim teorisi ile özdeşleşen en popüler konu ise insanın maymundan evrimleştiğidir. Popüler olarak insan maymundan geldiği şeklinde bir teori dünya çapında evrim teorisi ile özleşleşse de evrim teorisinin asıl düşünce ögesi , güçlü ırkın ya da güçlü özelliğin sürekli kazanmasıdır. Bu da özellikle Kelt Avrupa'sının Sömürgecilik döneminde sürekli kullandığı (Bir nevi ideolojisi) ve Afrika üzerinde acımasızlıkla gösterdiği bir teori olmuştur.

Evrim teorisi sayesinde Afrika'da halklar sömürgeletirilmiş (o dönemde insan ve maymun arasındaki gördükleri siyahi afrikalıları medeniyet getirdiklerini öne sürmüşlerdir) güçsüz ve aşağılık görünmüş beyaz ırk kendini üstün görerek Bugün bize devam eden bir sistemin kurucusu olmuştur. beyaz ırk Afrikalıların öyle aşağı bir insan ırkı olarak görmüştür ki onları Avrupa'da adına insan hayvanat bahçeleri denen iğrenç yerlerde canlı hayvanlar gibi sergilemişlerdir."
Deizm nedir konulu yazım tamamına bakmak isterseniz
http://www.tarihkomplo.com/2017/08/deizm-nedir-deist-ne-demektir.html?m=1
Ayrıca dediğim gibi suçlayıcı olmayan uzun yazınızi okudum ilginiz için çok teşekkür ederim