wmprx adlı üyeden alıntı
1- Paranın belli bir sistemi olduğu için bitcoininde belli bir sistemi vardir. Bitcoin kendi kendini üreten birşey değildir bir emek harcanıyor.
2- Parada aslen olsa bile kağıt üzerinde vardır kendi imzasi üstündeki bilgilerdir. Bitcoininde belli bir imzası ve üretim durumu vardır. Altın neden değerliyse bitcoinde o sebepten değerlidir.
3- O zaman internetteki bütün alışverişler caiz degildir. Sonuçta sanal bir şekilde parayı gönderiyorsun ve fiziki olarak hemen eline geçmiyor.
4- Her türlü ticarette çok büyük paralarda banka mutlaka üzerinde durur buda gayet doğal bı sebeptir. Çok saçma bir açıklama olmuş devamını getirmeye bile gerek yok düşünüyorum.
5-Ticaret yapma durumunda geri döndürülemez malı geri veremez diye bir şey söz konusu degildir. Diyelimki sen kendi elindeki bir miktar para ile bir ürün aldın, ancak bir sıkıntı çıktı geri iade etmek istedin. Bu adam iade almadı o zaman kendi paranla aldığım ürün caiz değildir. Bitcoinde aynı şekilde. Yani ikisi aynı duruma geçmiş oluyor. Buda çok saçma bir açıklama olmuş.
6- Paranın her türlüsü güvenli degildir. Cebindeki cüzdanın bile çalınma durumu her zaman vardır. Temkinli olacaksin.
7- Bildiğin gibi yasadışı işlerin büyük bir kısmı fiziki parayla yapılıyor bir gizlilik içinde. Bana gore %80'lik bir kısım fiziki para geri kalan %20'lik bir kısım bitcoindir. Yani fiziki para ile yasadışı işlemler çok daha fazla şu an.
1- Bitcoin Madenciliğini bir araştırın.
2- Aslen diye tabir ettiğiniz şey bitcoinde yoktur. Yani ortada bir ürün yok.
3- İnternetten alışverişlerinde para fiziki olarakta taşınır. Böyle sallamasyon birşey olamaz zaten.
4- Burda kabz'dan bahsedilmiş. Anladıgınız anlatılan değildir.
5- Ayıplı üründe istediğiniz gibi hakkınızı arama imkanınız bulunur. Bitcoinde yoktur.
6- Paranın her türlüsü güvenli değildir diye bir dünya yok. Bitcoinden önce nasıl yaşıyordunuz? Bitcoinden daha güvenli ve arkasında garantisini veren bir devlet var. Arkasında Devletlerin olduğu paralar tabiki diğerlerine göre çok daha güvenli ve garantilidir.
7- Madde üzerinde durmayacagım. Bir hukuk sistemine tabi olmadıgı için en büyük işler burdan dönüyor.