Ersen16 kötüleme değil sadece kontrol mekanizmasının vaktinin geldiğini söylüyorum
SSL satmak istesem arada comodo vs. yazdığımda kendi siteme link çıkışı verirdim .
Burda Lets in kontrol mekanızması olmadığını ve bu yüzden bir çok insanın dolandırıldığını yazdık
Bu yazıyıda yurtdışı forumlardan türkçeleştirerek aldık :)
Ticari Ahlakıma bakmak isterseniz *** konularımı inceleyebilirsiniz.
Daha önce aynı şekilde WoSign ve StartSSL içinde benzer yazılar yazıldı ve hepsinde haklıydık,
StartSSL kök sertifikaları geçersiz sayılıyor , WoSign Mobilde Kökleri geçersiz sayılıyor yine Mozillanın geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile WoSign ve StartSSL'in köklerini iptal ettiklerini ve tarayıcılarda geçersiz sayacaklarını açıkladılar.
Let's de aynı şekilde ücretsiz bir servis ve güzel bir servis ama her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bir kaç yıla kalmadan Let's inde sonu WoSign ve StartSSL gibi olacak
Ceza yedikten sonra Kontrol mekanizması getirsede 2 ücretsiz ssl sağlayıcısı iş işten geçmişti.
Ayrıca bunları biz değil dünya devleri söylüyor .
Kendi ayağıma sıkacak bir konu yok benim kalitem belli müşterilerim belli satış hacmim belli wmaracından kimseye ssl satmak gibi özelliklede bu konu üzerinden bir kaygım yok
İhtiyacı olan gelip alıyor zaten Let's ssl kullananlarada defalarca ücretsiz kurulum yaptım konu bu değil Konu Let's in yol açtığı Phishing saldırı sayısı ve bunlar rakamlarla gösteriliyor
Let's sayesinde 5000+ fazla web sitesi mevcut