Öncelikle Arakan'daki müslümanlara üzüldüm, dünya'da en çok hak ihlali, zulüm gören topluluklardan biriymiş.
Bir film karesinden ibaret olan fotoğraflardan birisini ben de görüp paylaştım
Paylaşmadan önce de google görsellerden örneği olup olmadığını arattım, herhangi bir örneğini göremedim. Daha sonra bir filmden kare olduğu ortaya çıktı
https://teyit.org/arakandaki-musluman-katliamindan-oldugu-iddiasiyla-paylasilan-13-yanlis-goruntu/
Bu tür fotoğrafları bilinçli şekilde, dikkat çekmek amacıyla paylaşmak doğru değil.
Özelllikle İslamcı sosyal medya hesaplarından bu tür fotoğrafların dikkat çekmek amacıyla bilinçli şekilde paylaşıldığını düşünüyorum.
Sorsan cihad!, doğru.
-Doğru olmayan İslam'da cihad adı altında hırsızlık, sahtekarlık, gasp, tecavüz gibi her şeyi doğru gören sizin gibi aptal, cahil, istismarcı zihniyet
İslam'da sebep ne olursa olsun sahtekarlık, hırsızlık, insanları kandırmak diye bir şey yok
Bu yaptıkları alçaklık, insanları kandırmak, islamı karalamaktan, şerefsizlikten başka bir şey değil.
Tabi islam adı altında açılan yüzbinlerce takipçisi olan bu sosyal medya hesaplarından kaç tanesi müslümanlar tarafından yönetiliyor orası da ayrı bir tartışma konusu.
Sözüm bu tür fotoğrafları bilinçli paylaşan müslümanlara..