THEX3T4R adlı üyeden alıntı

1.Evet yeni yasa ile 16 yaşına girdiği gün başvuru yapıp 125cc'e kadar motorlar için ehliyet alabilir.
2.Standart olarak başlaya bileceği Honda CBR 125cc benimde kullandığım ilk motordur.
3.Elektirik motorları değişmekte schooter olarakta motor olarakta değişen ceşitleri var ama bir motor tutkunu ise veya ileriye dönük düşünüyor ise çok yannış bir karar olur :) bisiklet alın daha fazla verim alır.
3.Bunun için bir çok çeşit ve yöntem var. tekerlek kilitleri , fren kilitler vs. Kaliteli ve motor forumlarında ismi bilinen bir tane Zincirli veyahut kilitli bir tane Fren kilitlerinden alır ise fazla sorun olmaz birde 125cc motorlar fazla göze ilk seçenek değil + kalabalık yerlere koyması çok önemlidir.
4.Yakıt olarak Honda CBR 125cc motor camiasında en az yakan motorlardan biri diye biliriz km başına 9 krş Max 13 krş arası yakmaktadır. Şehir içi vs değişir elbet ama Tanıdıklarımında tecrubeleri bana Max 15krştur.

NOT : Ne olur ise olsun. Kesinlikle Güvenlik ekipmanlarının masraflarından kaçmayın. Motor süper bir alet ama en tehlikeli aletlerden biridir onu kullanıpta hızı sabit kalan göremedim :) Bakın Kast alın demiyorum. En iyisini alın.
Burada önemli olan bir hususta vardırki. Trafik adabınıda öğrenme süreci CBR ve ona eş değerdeki motorlar bunun için güzel bir secenektir. :)



cbr 125 tarzı araçları öneriyorlar hep başlangıç olarak uygunmudur ? ve ya başlangıç için önereceğiniz bir motosiklet/mobilet tarzı araç varmıdır ?