IAU'dan mezunum. Tam 5 senede mezun oldum (ingilizce hazırlıkta dahil). Aklında herhangi bir soru varsa pm aracılığı ile sorabilirsin. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

IAU'da 2 yıl programcılık okuduktan sonra dgs ile yazılım mühendisliğine geçiş yaptım. ben bilgisayar programcılığı bölümündeyken iyi hocalar mevcuttu. Dersler ve ders ortamı gayet yeterliydi. Yaz. müh. geçiş yaptıktan sonra bu hocaların çoğu ayrılmıştı şuan ki kadro hakkında bir bilgim yok.

Yazılım mühendisliği bölümünden ise hiç memnun kalmadım. Eğitim kalitesi çok yetersizdi. Örneğin derslere toplam 7 öğretim görevlisinden alıyorsan bunların sadece 2'si kaliteli insanlardı. Geri kalan 5 kişi standart sunumdan okur yoklama alır dersi bitirirdi.

IAU biraz ticaret odaklı işliyor diyebilirim. Konu hakkında yazacak çok şey var ama inanın elim varmıyor yazmaya. :p

Yalnız burada işin çoğu sende bitiyor. kimse gidip bir konuyu detaylı bir şekilde anlatmaz diye düşünüyorum. ilgili keywords'leri verdikten sonra sağlam bir araştırma, azim, hırs ve çalışma ile konuya hakim olabiliyorsun. Yani üniversiteden çok sen önemli bir rol oynuyorsun.