Merhaba hocam iyi forumlar yazdığın bazı bölümleri anlamadım öncelikle şunu belirtmek istiyorum açtığınız vergi mükellefiyeti işletme defteri mi yoksa bilanço esasına göre mi şirketiniz var.
İşletme defteri olarak şirket açmış iseniz şirketi kapatmanız için 1 yıl gibi bir süre belirlemesi yoktur. Kapanış işlemlerini yaptıktan sonra bir sonraki sene sadece gelir vergisi beyannamesi vermeniz gerekmektedir bu süre zarfında hiç bir şekilde ticari faaliyet yürütmezsiniz o şirketiniz kapanmış olur çünkü.
Bilanço esasına göre defter tutuyorsaniz yani Limited şirketi olarak açılışı yapılan bir şirket kapanış işlemlerini hemen gerçekleştiremez tasviye haline gelmesi gerekir öncelikle şirketin belirli bir süre bu zaman diliminde ticari faaliyette bulunulabilir fatura kesilebilir ve düzenli olarak her ay KDV beyannamesi ile birlikte 3 ayda bir muhtasar (stopaj) beyannamesini vermeye devam edecektir şirket.
Şirketiniz türünü yazdıklarımızdan anlayamadım bilanço gibi duruyor ama ilk başta küçük ölçekli işler için genellikle işletme defteri olarak açılır şirket. Aklınıza takılan bir soru varsa sorabilirsiniz. Muhasebeciyim aynı zamanda benimde işletme defteri şirketim vardı kapadım ve sadece seneye gelir vergisi beyannamesi vericem okadar. (Mobilden yazıyorum yazım yanlışı varsa kusura bakmayın iyi forumlar)