-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Mesela merak ediyodum el yıkarken su ile yıkıyoruz ama neden su? Su kime göre temiz neye göre temiz bilimsel olarak suda pis elimizi yıkıyoruz su ve sabun ile sabunda kimyasal olarak pis suda neden yani yag degilde su yani bize suyu atıştıran şey ne ? Mesela ilk ınsanlar temizleyici olarak yağ kullansaydı temizlik anlayışı nasıl olurdu mesela bulaşık olmazdı temizlik kime gore ve neye göre temiz temiz kavramı nasil temiz olduğunu söyleyebiliyoruz (örnekler örnektir anlık olarak aklıma gelenler bunlar hakaret etmeye vs gerek yok konu dışı fikirlerinizi bekliyorum.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Su iyi bir çözücüdür. Kiri uzaklaştırmanın en kolay, ucuz yolu su. Su kadar yaygın başka bir alternatif yok. Yağlı kirleri ise ancak sabunun yardımıyla çözebiliyoruz. Fakat bu kirin de akıp gitmesi için yine su lâzım. Ayrıca su, doğadaki döngüsü sayesinde yeniden temizlenebiliyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anlamadim konu neden kirli diyr bişey var mesela yağ neden kir olarak görülüyor
dump3cz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Türkiye de bilim adamları su ile antibiyotik üretti.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İçerik Editörü
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Ben her yerimi hoşafla yıkıyorum, öneririm.
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Buna 3 gün gülerim artık :D
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İnsan vücudu üzerinden düşünecek olursak, insan vücuduna dışarıdan bulaşan ve vücudun ihtiyacı olmayan, hatta kimi zaman zararlı olan maddelere kir diyoruz. Kir kavramı göreceli bir kavram, mesela saçına jöleyi ilk sürdüğünde ona kir demiyorsun, ama sabah jöleyi sürüp akşam eve geldiğinde saçının kirli olduğunu kabul edip yıkama ihtiyacı duyuyosun.
Kir, pislik dediğim gibi, görecelidir. Herhangi bir nesne yada alanda, o alana yabancı bir nesne yada cismin varlığını kastederiz aslında kir yada pislik derken. Mesela ormanda yerlerde yaprak gördüğünde pis demiyorsun orman için, ama aynı şey kaldırımda yada evin herhangi bir yerinde olduğunda kirli diyorsun. Motora makina yağı koyunca kirlendi demiyorsun, ama aynı yağ eline bulaştığında kirlendi diyorsun. benzer şekilde eline motor yağı bulaşınca kirli diyorsun, ama krem sürdüğünde kirli demiyorsun. Bu karşılıklı ilişki açısından değerlendirilen bir durum yani.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Garip bir sorgulama cinsi. İyidir, iyi böyle tuhaf fikirli arkadaşlara ihtiyaç var.